DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

Bugün Regaip Kandili. Tüm halkımızın kandilini kutluyoruz. İşte şehrin yöneticilerinden gelen kandil mesajlarından bazıları: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “İslam âlemi için önemli gün ve gecelerin bir arada bulunduğu mübarek üç ayların müjdecisi Regaib Kandili'ne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yüce Rabbimin rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu bugünlerde, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, dayanışma içerisinde olmalıyız. Kalplerimizi sevgiyle dolduran, yardımlaşma duygularımızı artıran bu mübarek gecede rahmet ve mağfirete mazhar olabilmek için ettiğimiz tüm duaları Rabbim kabul eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle Trabzonlu hemşehrilerim ve tüm İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; bu mübarek gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını yürekten diliyorum.”

BÜYÜK İÇTENLİKLE BENİMSENMİŞTİR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Mübarek Ramazan ayının habercisi olan üç ayların başlangıcında bulunuyoruz. Halk arasında ‘üç aylar’ diye tabir edilen Recep, Şâban ve Ramazan ayları her Müslümanın gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Özellikle de ülkemizde üç aylara ayrı bir ehemmiyet atfedilmiştir. Tabi ki, Müslümanlar sadece üç aylarda değil, her gün Yüce Allah’a karşı kulluk bilinciyle hareket etmeli, her an Yüce Yaratıcısının huzuruna çıkacağını düşünmeli ve O’na karşı hesap vereceğini aklından bir an bile çıkarmamalıdır. Ama üç ayların kutsallığı da geleneksel olarak dini kültürümüze yerleşmiş ve halkımız tarafından da büyük bir içtenlik ve samimiyetle benimsenmiştir. Bütün dünya Müslümanları olarak üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk cuma gecesi kutlanan Regaip Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin heyecanını ve sevincini yaşıyoruz.”

RECEP AYININ MÜJDECİSİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç ayların ilki olan, Recep ayının müjdecisi Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek geceler, Müslümanların birbirine kenetlenmesine vesile olan, manevi duygularımızın zirveye ulaştığı, ilahi rahmet ve mağfirete mazhar olunan, huzur ve sürura kavuştuğumuz müstesna zaman dilimleridir. Bu önemli geceleri, kalplerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmek için güzel bir fırsata dönüştürdüğümüz, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırdığımız ve doğruya, güzele, iyiye yönelebildiğimiz ölçüde hakkıyla eda etmiş oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Akçaabatlı hemşehrilerim olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Regaib Kandili'ni ve mübarek üç aylarını tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

AF DİLEMELİYİZ

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün: “Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimidir. Bu günler, Hakk'ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, O’nun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her daim gayretli olmak durumundayız. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimizin (S.A.S.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili'ni kutluyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden teröre karşı vatan toprağını korurken şehit düşen kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza, Öğretmenlerimize, Sağlık personellerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Cenabı Hak, terörün kökünü kazıyan güvenlik güçlerimizi her daim muzaffer eylesin.”

Editör: Haber Merkezi