İLK DEFA ARAÇ KULLANDILAR

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik sayesinde görme engelliler ilk kez araç kullandı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla düzenli olarak etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Görme ve işitme engelli kardeşlerimizle ve tüm diğer özel gereksinimli bireylerimizle sürekli iletişim halindeyiz. İşitme engelli kardeşlerimize keyifli bir halı saha maçı gerçekleştirdik. Tabii bu maçın rövanşı da olacak. Ardından görme engelli kardeşlerimizle çok anlamlı bir etkinliğe imza attık. Sosyal Politikalar birim başkanlığımız tarafından düzenlenen etkinliklerde görme engelli kardeşlerimize Sürücü kurslarının eğitim araçları vasıtasıyla hayatlarında ilk defa araç kullanma heyecanını yaşattık. AK Parti olarak gönülleri dokunmaya güzel sosyal projelere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Çebi mesajında, “Bizi biz yapan bedensel ve zihinsel farklılıklarımız değil kalbimiz, gönlümüzdür. Tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi. Çebi mesajında engellilik konusunun yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirterek, “Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli bireyler olduklarını göstermeliyiz. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. Engelleri birlikte aşacağız. Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğindeyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza, ailelerine sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.” ifadelerini kaydetti.

DAYANACAK GÜÇLERİ KALMADI

Masfed Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Akçaabat Oto Galericileri Derneği Başkanı Necati İsak, 2022 yılında Akçaabat Oto galericileri sitesine kazma vurulmasını beklediklerini dile getirdi. İsak, “2014 yılından itibaren Akçaabat ilçemize oto galericileri sitesi kazandırmak için mücadelemiz devam ediyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’e galericiler sitesi yapacağımız bölge olan Düzköy yolu üzerindeki alanı imara açma konusunda verdiği destek için bütün Akçaabat halkı ve Galerici Esnafımız adına özellikle teşekkür ediyorum. Trabzon Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu hanımefendi de bu zorlu süreçte bizden desteklerini hiç esirgemediler. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bölgemizin evladı Sayın Mustafa Varank Bey’den sürecin hızlandırılması için özel destek bekliyoruz. Akçaabat’taki galerici esnafımızın apartman altlarında, kaldırımlarda artık dayanacak gücü kalmadı sürekli Polis ve Zabıta ile sorun yaşıyoruz. Esnaf kardeşlerimiz sitenin kurulacağı alandaki dükkanların parasını ödeyerek dükkanlarını alacak. Tüm yetkililerden süreci hızlandırıp Cumhurbaşkanımızın TOKİ aracılığı ile alanı kamulaştırıp 2022 yılında Akçaabat Oto Galericileri ve Küçük Sanayi Sitesine kazma vurulmasını bekliyoruz.” dedi.

DUYMAYANLARI MUAYENE ETMEK İSTİYORUZ

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek ülke genelinde iş bırakma eylemleri başlatıldı. Trabzon'da da dün saat 08.30'da Numune Hastanesi Başhekimlik binası önünde sağlık çalışanları Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi önderliğinde 1 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlık çalışanları basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada 6 Aralık Pazartesi günü de tam gün iş bırakma eylemi yapılacağı da açıklandı. Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, “Sağlık çalışanlarının maaşları artırılmalı dedik, ek ödemede döner sermayelerin tamamı maaşa ilave edilerek genel bütçeden ödenmeli ve emekliliğe sayılmalı dedik. Galiba bu söylemimizi aylardan beri ifade etmemize rağmen biraz geç duydular. O nedenle biz duymayanlar için bir kulak muayenesi yapmak istiyoruz. Taleplerimizi duymayan hükümeti muayene ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi