SES GETİRECEK PROJELER VARMIŞ

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ilçelerde bulunan esnaf ve sanatkâr odalarını ziyaret etti, yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Başkan Kara, Yomra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Şimşek, Yomra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Zeki Aygün, Arsin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Ateşoğlu, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk ve Düzköy Esnaf ve Sanatkârlar ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mümin Tirgil’i makamlarında ziyaret etti. Başkan Kara, ziyaretlerinde oda başkanlarıyla talepler ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundu, önümüzdeki dönemde yürütülmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Bu projelerin ses getirecek işler olduğunu öğrendik. Bakalım şehir ne gibi projelerle buluşacak.

AMACINA ULAŞSIN

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, araç trafiğine kapatılan Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahin, “Yapılan hizmete itiraz etmeyiz. Kaldırımlar genişliyor, ortada acil durumlarda kullanılmak üzere bir yol bırakılıyor. Bence bu yol tek şerit halinde özel araç trafiğine açılmalı. Bu yolun tamamen trafiğe kapatılması yanlıştır. Bankaya gidecek olanlar için, hastası olanlar için yolun açık tutulması lazım. Orada birisi hastalansa ambulans nereden gelecek? Bunları düşünerek ortada yol için bırakılan alanın Meydan Parkı’nın altında olduğu gibi trafik akışına hizmet vermesi gerekir. Bu şekilde yapılan iş de amacına ulaşmış olur.” Şahin’in önerisi bu şekilde.

BEKLENEN SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN ARTIK

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Okçular Mahallesi Muhtarı Sami Köse’yi ziyaret etti. Oyman bu ziyaretle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yıl Çağlayan Mahallesi’nden ayrılarak Ortahisar’da 86. mahallemiz olan Okçular Mahallemizin muhtarı Sami Köse’yi ziyaret ettik. Mahallemizde; yaşanılan heyelan nedeniyle yolların bir kısmının kapalı olduğunu öğrendik, en kısa zamanda açılması bekleniyor. Yollarda asfalt, beton çalışmaları bekleniyor. Mahalleye toplu taşımayla ulaşım yok, akaryakıt zamları çalışan 1-2 arabayı da etkileyerek onların durmasına sebep oldu. Kanalizasyon zaten yok, altyapı çalışmaları yok, depolar yenilenmemiş; yağmurlu günlerde musluklardan çamur akıyor. Mesele mahalleyi ayırmak değil, mesele mahallelere hizmet getirebilmekte. Muhtarımıza kıymetli zamanı için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” Bu uyarıların ardından mahallenin beklenen sorunları umarız çözülür.

İLK İFTAR ÖĞRENCİLERLE

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoglu, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu ilk iftarlarını pansiyonda kalan öğrencilerle açtı. Bu buluşma ile ilgili paylaşımda bulunan İl Müdürü Fettahoğlu, “Trabzon Merkez Fen Lisesi’nde iftar programına katılarak pansiyonda kalan öğrencilerimizle iftarda bir araya geldik.” İfadelerini kullandı. Şehirde göreve geldiği günden bu yana çalışmaları ile dikkat çeken İl Müdürü Fettahoğlu ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi