ADAYIM DEDİ…

Geçtiğimiz dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili adayı olan bir doktorun önümüzdeki seçim İYİ Parti’den milletvekili adayı olması bekleniyor. Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki bir hastanede görev yapan bu doktor memur olduğu için şimdilik ismini açıklamıyoruz. Ama az çok kimden bahsettiğimiz tahmin edilmiştir. Bu doktorla görüştük kendisi de olayı doğruladı. Kendisi resmen adaylığını vakti geldiğinde açıklayacaktır.

BİR CEVAP GELMEDİ

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu, Büyükşehir Belediyesi otobüsünde yaşandığı iddia edilen bir konuya dikkat çekti. Kendisiyle irtibata geçen vatandaşın, otobüs kartının bakiyesi eksik diye, otobüs şoförü tarafından yarı yolda zorla indirildiğini belirten Zorlu, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. Zorlu, “Hani sosyal belediye. Mağdur olan vatandaşlarımız bize sorunlarına çare aramak ve seslerini duyurmak için ulaşır. Aşağıda bahsedeceğim iddia bırakın Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerini, insan olan herkesi üzecek bir olay. Olayı yaşayan M.M. ile telefonda konuştum. Büyükşehir Akçaköy-Derecik otobüsünde yaşandığı söylenen olay M.M.’nin kendi beyanı ile şöyle, ‘02 Ağustos 2022 günü akşam seferini yapan Büyükşehir Belediyesine ait 61 AB 836 plaka nolu araç sürücüsü Trabzon peron kalkışlı Akçaabat- Derecik otobüs şoförü benim AKBİL’deki bakiyem 3.25 TL eksik diye beni yarı yolda indirmeye zorladı. Ben de inmeyeceğim dedim. O da o sırada arabayı yolun ortasına bırakıp imdadı çekti. Ya arabadan inersin ya da yolcuları burada bekletirim diye tehdit etti. Bende yolcular mağdur olmasın diye elimdeki çantaları alıp yarı yolda otobüsten indim. Bu Büyükşehir Belediyesi’ne ait TULAŞ şirketinin şoförü bu gücü kimden alıyor acaba. Bir devletin arabasından bu ülkenin bu devletin vatandaşını nasıl olup da araçtan aşağıya atıyor.’ M.M özetle bu şekilde söylüyor. Bu iddia sahibi Büyükşehir yetkilileri tarafından dinlenerek şoförün savunmasının alınması gerekir. Sosyal belediyecilik diye övünerek mangalda kül bırakmayanlar bu konuda kamuoyuna açıklama yapmak zorundadırlar. Bu talimat kimden alınmıştır. TULAŞ yetkililerinin talimatı her insanın başına gelebilecek bu durumda yolcuyu refüze edin ve yarı yolda otobüsten atın şeklinde midir?” dedi. Zorlu’nun bu açıklamalarına bir cevap gelmedi, bakalım bir cevap gelir mi?

ÇOK GÜZEL HAREKET

İzmir Bergama'da belediye tarafından yapılacak olan parka “İyi ki varsın Eren” ismi verilecek. İzmir'in Bergama Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alınan kararla 15 yaşında terör saldırısında hayatını kaybeden Eren Bülbül'ün adı Bergama'daki parkta yaşayacak. Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığında toplanan meclis, Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Temmuz ayında meclisin tatil olması nedeniyle haziran ayına ait meclis tutanaklarının onaylandığı oturumda daha sonra belediye başkanlığı, birimler ve komisyonlardan gelen konular görüşülerek karara bağlandı. İslamsaray Mahallesi'nde yeni inşa edilen İslamsaray Camii yanına belediye tarafından yapılacak olan parka 'İyi ki Varsın Eren' isminin verilmesi meclis toplantısında görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Alınan karar ile Şehit Eren Bülbül'ün ismi İslamsaray Mahallesi'nde yapılacak olan parka verilecek. Toplantının sonunda Başkan Hakan Koştu, alınan kararların Bergama için hayırlı olmasını diledi. Biz de alınan bu karar dolayısıyla İzmir, Bergama Belediyesi’ni tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi