Ortahisar Belediyesi Meclisi kasım ayı toplantılarının ikinci oturumu, Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde Afet ve Meteoroloji Şefliği kurulmasını içeren madde oy birliğiyle kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.  Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Temel Çoban gündem maddelerinin sunumunu gerçekleştirdi. 

BAŞKAN KAYA: “BELEDİYEMİZE 13 BİNİ AŞKIN İŞ BAŞVURUSU VAR”
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluklarıyla, çalışma usul ve esaslarına dair yönetmeliğe ek maddeler getirilmesiyle ilgili gündem maddesi kapsamında belediye bünyesinde ‘Verimlilik ve İstihdam Ofisi’ kurulması konusu müzakere edildi. Meclis üyelerinin konuyla ilgili sorusu üzerine Başkan Kaya, ‘Verimlilik ve İstihdam Ofisi’nin amacını şu sözlerle açıkladı: 
“Şu ana dek bize gelen 13-14 bin iş başvurusu var. İnanılmaz bir CV akışı var. Herkes çare arıyor. Çarenin birinci adresi belediyeler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar oluyor. Trabzon’da iş olanakları maalesef sınırlı. Bunun sıkıntısını hep beraber yaşıyoruz. Bu başvurulara çözüm üretmek adına belediye bünyesinde iş imkânı sağlama şansımız yok. Dışarda işçi arayan işverenlerle irtibat kurup, iş arayana yardımcı olmak için böyle bir çalışma başlattık. Yani işçi ve işveren arasında bir köprü vazifesi göreceğiz. Umarım istenilen sonuçlar alınır.”
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Verimlilik ve İstihdam Ofisi kurulmasını içeren madde oy birliğiyle kabul edildi.

Ayfer Cihan, Dünya Kadın Hakları ve Dünya Mühendisler Günü’nde Meryem Yurtsever’in Başarı Öyküsünü Kutladı Ayfer Cihan, Dünya Kadın Hakları ve Dünya Mühendisler Günü’nde Meryem Yurtsever’in Başarı Öyküsünü Kutladı

BAŞKAN KAYA, ARSA SATIŞI VE DEMİRYOLU KONUSUNDA KONUŞTU
Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen bazı taşınmazların satışıyla ilgili bir maddeyle ilgili, bu parsellerin üzerinden demiryolunun geçip geçmediğiyle ilgili soruya Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, “Geçit Mahallesi 131 ada 11 nolu parsel plansız alanda kalıyor. 140 ada 7 nolu parsel Geçit Mahallesi’nde kurumlar arası tahsisen devir olarak geldi. 141 ada 24 nolu parsel yine kurumlar arası devir şeklinde geldi. Yeşilyurt Mahallesi 4189 ada 11 nolu parsel de yenilemeden oluşmuş bir parseldir” cevabını verdi.

“BİRÇOK TALEBİMİZ ‘DEMİRYOLU GEÇECEK’ GEREKÇESİYLE REDDEDİLDİ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, birçok projelerinin ilgili alandan demiryolu geçeceği gerekçesiyle diye reddedildiğini kaydederek şöyle konuştu:
“Demiryolu nemenem bir şeydir! Beşirli mahallemizde kliniğimiz var, onun yanında bir alana ilişkin tahsis talep ettik, ‘demiryolu geçecek’ diye reddedildi. Yine Çağlayan’da bir yerle ilgili talebimiz oldu, ‘demiryolu geçecek’ diye reddedildi. Maraş Caddesi’nde nostaljik tramvay yapalım dedik, ‘demiryolu geçecek’ diye reddedildi. Ben anlamıyorum, demiryolu nasıl geçecek? Demiryolu her taraftan mı geçiyor? Geçen de Çağlayan’da böyle bir şey oldu, oradan ‘demiryolu geçecek’ dediniz. Yani çok şükür Trabzon’u demir ağlarla donatıyoruz!” 

ZORLU: “SGK’YA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN SATIŞA ÇIKARIYORUZ”
Taşınmazların satışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu ise SGK’nın prim borçlarının tahsiliyle ilgili yaptığı baskıdan dolayı bu taşınmazların satışa çıkarıldığına vurgu yaparak şöyle konuştu: 
“Konuştuğumuz dört parsel, SGK’nın bize yapmış olduğu baskıdan dolayı, SGK’ya vermek için gündeme alınmıştır. Yoksa bizim böyle bir niyetimiz yoktu. Hukuken bunların satışına engel yok, bu konuları da araştırdık.”

“MECBUREN İHALEYE ÇIKIYORUZ”
Taşınmazların satışının arka planında SGK’ya olan borçların ödenmesinin olduğuna dikkati çeken Başkan Kaya, “Maalesef, meselenin arka planında SGK’ya olan borçların tahsisine ilişkin bir talep yatıyor.  Mecburen ihaleye çıkıyoruz. Yoksa böyle bir niyetimiz yoktu” değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: ORTAHİSAR BELEDİYESİ