Bu sezon önceki sezonu aratır bir şekilde lige başlayan Trabzonspor’un oynadığı maçlara baktığımızda göze çarpan en önemli konu; geçen sene yapılan transferle bu yıl yapılan transferler arasında kayda değer bir uçurum var.

Yani Trabzonspor’un elindeki oyuncu gurubu ile ideal tertibi ve de oyun sistemi yerli yerinde sahaya yansıtamayınca haliyle handikaplar yaşayan takım oldu.

Ankaragücü maçında alınacak üç puanın idraki içerisinde maça başlayan Trabzonspor, bir önceki maça nazaran daha derli topluydu.

Zaman zaman isabetli paslarla rakip kale önünde görülse de ilk 45 dakikada Nwakaeme’nin şutu haricinde gole yanaşık pozisyonlar yakalayamadı Bordo-Mavililer. 

Lakin rakibe de pozisyon verilmedi!

Baker’in atmış olduğu mükemmel frikik golü haliyle büyük bir motivasyon ve avantaj oldu Trabzonspor’a...

Hepimiz biliyoruz ki hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor.

Öncelikle kazanma arzusunu oynadığın oyunla perçinleştireceksin.

Rakip Ankaragücü de diğer takımlar gibi orta alanı kalabalık tutarak Trabzonspor’un çıkışlarını önlemeye çalıştı.

Başkent ekibi Nwakaeme’yi orta alanda iki üç futbolcu ile marke etmek istese de sahanın her yerinde mücadele yönünden daha iyi görünen Trabzonspor vardı.

Maçın tamamına bakıldığında Nwakaeme’nin ve de Afobe’nin heyecanını yitirmiş futbolcular misali oyuna katkı anlamında hiç bir şey yapmamalarıydı.

Anladığım kadarı ile Nwakaeme serbest oynuyor.

Onun gibi yetenekli skorer futbolcu 90 dakika boyunca sol kanattan bir top getirmez mi?

Bir takımın santraforu gol bölgesinden uzaklarda mücadele eder mi? Rakip takımın defansını öncelikle bu futbolcular rahatsız edecek ki futbol hata oyunu ve rakibi hataya zorlayalım.

Sonuç olarak Erzurumspor maçına nazaran bir adım daha iyi oynadık.

Bu üç puanla daha iyi bir yerde olmak diğer maçlara motivasyon katkısı sunacağından istediğimiz gibi kendi oyun kurgusunu sahaya yansıtamasak ta istediğimiz üç puanı aldık.

Her futbolcuyu bireysel olarak teknik adam motive eder ve de yerli yerinde kullanır. 

Trabzonspor’a bakıldığında toplu olarak tüm futbolcuların performansları ister istemez teknik adama yeni arayışlarla zaman kaybettirir.

Trabzonspor böyle takımlar karşısında hala korkulu anlar yaşıyorsa her takımda böyle olmayacağına göre ara transferler şart olmuştur demektir.