SONNOKTA RÖPORTAJ - AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi gazetemize konuştu. Çebi şunları dile getirdi: “Ortahisar önemli bir ilçemiz. Geniş bir potansiyelimiz, geniş bir nüfusumuz var. O anlamda İlçe Başkanlığı olarak her anlamda sahadayız. Hem teşkilat çalışmalarını sürdürüyoruz, hem de saha çalışmalarını sürdürüyoruz. Hamdolsun biz en zor zamanda, en zor şartlarda esnaf ziyaretlerini yoğun bir şekilde gerçekleştirdik ve olumlu tepkiler aldık. Netice itibari ile biz bu şehirde çok önemli yatırımları hayata geçirip çok büyük destek alan bir partiyiz. Bu şehirde her alanda, her bölgede izimiz var.”

SAHAYI BOŞ BIRAKMIYORUZ
“Elbette esnafımız zor günler geçiriyor, sitem edenler de oldu ama biz bunu da anlıyoruz. Oda ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz, şehrimizin dinamikleri ile istişarelerimizi sürdürüyoruz ve önemli konuları masaya yatırıyoruz. Bu şehrin meselelerini konuşup hep birlikte ilimize ve ilçemize katkı sunmaya çalışıyoruz. Şehrimizdeki yatırımları istişare ediyoruz, yapılması gerekenleri şehrin tüm bileşenleri ile istişare ediyoruz. Tüm kadromuz ile beraber sahadayız. Sahayı boş bırakmamak adına her noktada, her alanda olmak istiyoruz ve oluyoruz.”

Başkan Çebi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu.

TEŞKİLATIMIZIN BAŞKANIDIR
“İl Başkanımızın görev sahası çok geniş ve o bizim önderimiz. İlimizde bağlı bulunduğumuz birinci derecede teşkilatımızın başkanıdır kendisi. Biz Ortahisar ilçemizde nüfus ve coğrafya itibari ile belki sahada daha fazla görünüyoruz yorumları yapılıyor ama İl Başkanımız da yoğun gayret içerisinde, tüm teşkilatı ile beraber çalışmalarını sürdürüyor. İl Başkanımız tüm Trabzon ile ilgili teşkilat çalışmalarını ve bakanlarımızın yatırımlarını yakinen takip ediyor. Şehirde tüm teşkilat olarak çok iyi gidiyoruz diyebilirim.”

ÇAY ÜRETİMİNİ ARTIRACAĞIZ
“Biz ilçemizdeki çay üretimini arttırmak hedefindeyiz. Çünkü bölgemizdeki çay diğer yörelere göre daha kaliteli. Ortahisar’da orta ölçekli bir fabrika da kurmak istiyoruz. Hatta görsel estetik anlamında turistlerin ziyaret edebileceği çay bahçeler de oluşturmak istiyoruz. Bu turizm için oldukça önemli. Bu konunda ciddi çalışmalarımız var.”

UYGUN ARAZi BULMAK LAZIM
“Şuanda Ortahisar ilçemizde organize sanayi sitesi yok. Ortahisar bölgenin lokomotifi, neden burada organize sanayi sitesi olmasın? Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız çok değerli meslek büyüğümüz Suat Beyi de (Hacısalihoğlu) ziyaret ettiğimde bu düşüncemi ifade ettim, desteklerini aldık. Programlarında da var ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile istişare etmişler. Ortahisar’a organize sanayi sitesi bölgesi kazandırmak amacındayız. Tabi ki öncelikle ona uygun arazi bulmak lazım.”

YERİNDE BÜYÜYECEK
“Havaalanı konusunda benim görüşümüm dolgu ile yeni bir havaalanı yapabiliriz yönünde idi. Ancak, mevcut havaalanının büyütülmesi gündemde. Havaalanının mevcut yerinde denize doğru dolgu ile yeni bir pist, yeni bir havaalanı projesi çalışılıyor. Proje yapıldı, Yatırım Programı’na alınacak ve sonrasında da ihale edilecektir.”

DEMiRYOLU KONUSU OLMAZSA OLMAZIMIZ
“Demiryolu Trabzon’un hayali olan önemli bir proje. Mutlaka demiryolunu önemsiyoruz ve bu olacaktır. Bu kadar büyük bir hareketliliğin olduğu coğrafyada demiryolu Trabzon’un olmazsa olmazıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar verdiği her sözü gerçekleştirdiği gibi bu sözü de mutlaka gerçekleştireceğiz.”

KAPANMASINI DESTEKLiYORUZ
“Uzunsokak trafiğe kapatıldığı zaman Volkan Beyi (Canalioğlu) destekledik. Hakikaten Uzunsokak kapatıldıktan sonra gördük ki güzel bir yaşam alanı kazandık. Trabzon’un en önemli caddeleri Kahramanmaraş Caddesi, Uzunsokak ve Kunduracılar. Kahramanmaraş Caddesi yaya trafiğinin en fazla olduğu caddelerimizden biri, kapanmasını destekliyoruz. Orada çok yoğun yaya trafiği var, gürültü ve araç kirliliğin oradan kaldırılması adına kapatılması doğru olacaktır.”

ALTYAPIDA ÖZVERİLİ ÇALIŞILIYOR
“Büyükşehir Belediyemiz en fazla yatırımı Ortahisar’a yapıyor, o konuda çok teşekkür ediyorum ve müteşekkirim. Mesela şuanda Ortahisar ilçemizde bir kısmı Avrupa Birliği fonu ile desteklenen 560 kilometre sur hattı yenileniyor. Bunun yanında kanalizasyon hattı yenileniyor, yağmur suyu hattı yapılıyor, yağmur suları ile kanalizasyonlar birbiri ile ayrılıyor. Telekomünikasyon konusunda da aynı şekilde önemli işler yapılıyor. Türkiye’nin belki de alt yapı çalışması için en zor illerinden birisiyiz ve altyapı çok riskli bir yatırımdır. Belediyeler sermayesini toprağın altına gömmeye çok yanaşmazlar ve bu işe kolay kolay cesaret etmezler. Ortahisar Belediyemizin hiçbir yükümlülüğü olmadığı halde bu proje önemli denildi ve projeye sahip çıkıldı. Ortahisar Belediyemiz altyapıdaki çalışmaların ardından üstyapıda yapılan işlere destek çıkıyor. Bu işlerde kesinlikle özverili çalışılıyor.”

KIRSAL ALANIMIZ KONFORLANMALI
“Ortahisar Belediyesi’nde beş yıl Belediye Başkanvekilliği yaptım, iki yıl da Başkan Yardımcılığı yaptım. Biz şehirde yapılacak altyapı çalışmasını bildiğimiz için şehir merkezindeki yollara caddelere çok ağırlık vermedik ve altyapı çalışması bitsin kalıcı olsun diye düşündük. Dolayısı ile kırsalda daha çok çalıştık. Şunu ifade edebilirim ki Türkiye’de pandemi döneminde hiçbir belediye bu kadar asfalt, beton dökememiştir. Kırsal bizim için çok önemli çünkü kırsalda yaşamı desteklememiz ve konforu arttırmamız lazım. Şehirdeki nüfusun yüzde 10’unu kırsala aktarırsak şehir rahat eder. Vatandaşımız hem şehir stresinden kurtulur, hem de araç yoğunluğundan kurtulmuş oluruz. Pandemi de gösterdi ki kırsal ve tarım çok önemli. Tarıma destek vermemiz lazım.”

TÜNEL AKVARYUM HAYATA GEÇECEK
“Ortahisar’da kırsalın yanında şehir merkezinde de güzel yatırımlar yaptık. Mesela, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nda bütün herkese açık olacak şekilde düzenlemeler yapıldı, hemen yanındaki tenis kortları her anlamda güzel hale getirildi. Tünel Akvaryum Projemiz çok önemli ve hayata geçireceğiz. Ganita’dan başlayıp Atapark’a kadar kültür aksı ile şehri buluşturacağız, ilçemize gelen turistler bu aksı yaya olarak gezebilecekler. Kadınlar Pazarımız yapılıyor o alandaki rıhtımı da yeniden ortaya çıkartacağız. Zengin bir tarihi mirasımız var, buna sahip çıkmamız lazım. Pazarkapı’da ortaya çıkan tarihi değeri hepimizi biliyoruz o alanda turizme yönelik büyük bir zenginlik olacak. İçkale’de de yine tarihi ve turistik bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bilim insanları o bölge ile ilgili çalışıyor.”

TEK HEDEFİM GÖNÜLLERE GİRMEK
Çebi: “2001’de AK Parti’de siyasete başladım. Siyasete başladığım zaman Gençlik Kolları Kurucu Başkanı olarak görev aldım, üniversite öğrencisiydim. Etrafımdan, ailemden çok telkin aldım ‘yapma’ diye. Biz o dönem 28 Şubat’ı tüm benliğimize kadar yaşamıştık. Benim için önemli değil, okulu hallederim ama bu davaya katkı sağlayacaksam, bu harekete katkı sağlayacaksam, Trabzon’da bir iz bırakacaksam bu işe girmeliyim dedim. Hayırlı bir hizmet olarak baktığım için Gençlik Kolları İl Başkanı oldum. Çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde o dönem teşkilat çalışmalarını gerçekleştirdik. 28 Şubat’ta başörtüsünden dolayı üniversitelerden atılan öğrencilerin hepsi ile iletişimimiz devam ediyor, o dönem gerçekten çok büyük mağduriyetler oldu, çok büyük travmalar yaşandı. Tüm bu gelişmeler sürerken ben Gençlik Kolları İl Başkanı oldum ama üniversiteden de atıldım. Buna rağmen siyasete hiç ara vermeden devam ettim. Daha sonra döndüm üniversiteyi bitirdim.”

LiMAN TAŞINABİLİR
“Mevcut limanın, turistik liman olarak kullanılmasının çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü, Çömlekçi Projesi yapılıyor ve bu ilçeye katkı sunar. Tabi ki mevcut liman için de kimsenin mağdur edilmemesi gerekiyor. Böyle bir mağduriyet yaşatmadan başka bir bölgeye yeni liman yapılabilir diye düşünüyorum.”

BENİM İÇİN ONUR VERİCİ
“Teşkilatlarımız ve sayın Genel Başkanımız bana bir görev verirse, bütün makamları bırakırım ve öyle de oldu. İlçe Başkanı olarak atanan bir ismin Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda bu görevi alması belki de ülkemizde tektir. Vahdettin Köşkü’ne, İl Başkanı Adayı olarak girdim şahsıma Ortahisar İlçe Başkanlığı tebliğ edildi. Bir çiftçi olan Paşa Çebi’nin oğlu olup, ömrün davasına hizmet etmiş bir kişi olarak Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkmak benim için onur verici. Bana görev tebliğ edilip, bir görev verilmişse bunu ben emir telakki eder ve bütün makamları bırakırım. Bıraktım da.”

CAMDAN DEĞİL CANDAN TEMAS
“Tek hedefim var, o da gönüllere girmek. Gençlik Kolları İl Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı, Meclis Üyeliği, Belediye Başkanvekilliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve şuanda Ortahisar İlçe Başkanlığı görevindeyim. Bundan sonrasın için de elbette bir başka siyasi hedefimiz olacak ama en büyük hedefim gönüllere girmek, insanlara dokunabilmek, insanlara hizmet edebilmek. Netice itibari ile geçmişteki çalışmalarımla şuanda belki de milletvekili olmam lazımdı ama bu bir kader çizgisi. Belki benim yaptığım çalışmalar kad a r çalışma yapmayan insanlar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde milletvekili oldu, belki de Belediye Başkanı oldular ama hiç önemli değil, şuanda Ortahisar İlçe Başkanıyım bu görevi en güzel şekli ile insanlara hizmet sunabilmenin gayreti içerisinde yapıyorum. Samimiyetle beraber, gönüllere girebiliyorsak bu bizim için en güzel makamdır. Hakikaten yoğun bir tempo ile çalışma gayretindeyiz. Her anlamda vatandaşımızla sıcak temas kurmak istiyoruz. İnsanımızla sanaldan camdan değil candan temas kurmak istiyoruz.”

ARAZi SORUNU VAR
“Trabzon’da dolgu alanları tartışılıyor ama hakikaten arazi sorunumuz var. Gülcemal’e de böyle bakmamız lazım. Bitmiş hali çok güzel olacaktır. Geçenlerde bir yerde gördüm, otizmli çocuklarımız at sporları yapıyor; mesela Gülcemal’de böyle bir alan oluşturabiliriz. Kendi çocuklarımdan biliyorum, Trabzon’da küçük yaşta çocukların vakit geçirecekleri bir yer yok. Çocukların eğlenebileceği trenlerin, çarpışan arabaların, eğlence alanlarının olduğu düzenlemeler de yapılabilir Gülcemal’de. Yine spor anlamında faydalanılması adına futbol sahaları, tenis kotları ve farklı sportif aktivitelerin yapılacağı alanlar da olabilir. Bir araya gelip, ortak istişare ile herkesin faydalanacağı bir Gülcemal’i bu şehre kazandırabiliriz.”

ASLA MUHALEFETE KARŞI DEĞiLiM!
“Biz asla muhalefete karşı değiliz. Yapıcı muhalefete ve eleştirilere açığız. Bunlar bize katkı da sağlar. Ancak biz Türkiye’ye muhalefete karşıyız. Türkiye’ye muhalefet kırmızı çizgimizdir. Kanal İstanbul’a muhalefet Türkiye’ye muhalefettir, nükleer santrallere muhalefet Türkiye’ye muhalefettir. Doğalgaz arıyoruz, petrol arıyoruz ve geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda müjde verdi. Bunu alaya alanlar oluyor; ‘Orada doğalgaz buldunuz da niye fiyatlara yansımadı bu’ diyebiliyorlar. Bulduğumuz su değil ki hemen içelim, onu yukarı çıkaracaksın, işleyeceksin bunlar hep zaman alıyor. Sürmene açıklarında da petrol var. O bölgede çok büyük zenginlik var. Bunlar da zamanla gün yüzüne çıkacaktır. Yollar ve tüneller yapıyoruz, bunlar önemli yatırımlar. Görmek lazım ve bunlara destek olmak gerek. Yapıcı muhalefete amenna. Türkiye değerli ve güçlü bir ülke. Biz bu gücü bilelim yeter. Bizim özgüvenimiz tam olsun, desteğimiz tam olsun, Türkiye büyük ülke. Kendi kendimize muhalefet Türkiye’ye muhalefettir.”

KİME SORSANIZ RAHATSIZ EDER
“Reşadiye kavşağı gereksiz, şehrin estetiğine ciddi şekilde zarar veren bir iş ve yıkılması taraftarıyım. Boztepe tünelleri ise görüntü itibari ile rahatsızlık veriyor, kime sorarsanız sorun bu rahatsız eder. O bölge ile ilgili çalışma yapıyoruz. Ortahisar Belediyesi bu alanda güzel bir peyzaj çalışması yapacak. Vatandaşımızın gönlü rahat olsun.”

HEPSi BiRER KAHRAMAN
“Pandemi döneminde Vefa Destek Grubu binlerce kişiye yardım etti. Kanser hastası olup hastaneye gitmesi gerekenleri hastaneye taşıdılar, evinde gıda ihtiyacı olanlara ihtiyaçlarını taşıdılar. Bunun gibi birçok sosyal işe imza attı Vefa Destek Grubumuz. 39 bin kişinin ihtiyacı giderildi bu anlamda. Vefa Destek Grubu’nda her biri birer kahraman olan arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.”

HİÇBİR İKTİDAR CESARET EDEMEZDİ
“Millet Bahçesi’ni şehrin merkezinde yapmaya hiçbir iktidar cesaret edemezdi, biz vatandaşımız için bunu yapıyoruz. Trabzon’da en önemli merkezi biz Millet Bahçesi yaptık, bunlar güzel hizmetler. Çöp konteynırlarını Trabzon’da yerin altına alan ilk belediyelerden birisi Ortahisar Belediyesi bu da şehircilik açısından önemli bir hizmet. Meydan bölgesinde çöp konteynırları çok çirkin görüntü oluşturuyordu bu ortadan kalktı. Bence Ortahisar Belediyesi iyi çalışıyor.”

Editör: Haber Merkezi