Yaz ayının gelmesiyle birlikte Trabzon’da bazı dolmuşçular serinlemek için klimaları açmak yerine dolmuş kapılarını açıp vatandaşın güvenliğini riske atıyor. Vatandaşlar ise duruma tepkili

Dolmuşlarda tehlikeli serinlik

Yaz aylarının gelmesiyle Trabzon’da bazı dolmuş şoförleri klimanın yerine kapıları açık bırakmayı tercih ediyor. Üstelik ayakta yolcu alımı sırasında kapı açıkken ortaya çıkan tehlikeli kargaşalar sıkça yaşanıyor. Vatandaşlar, polis, jandarma tüm yetkili birimlerin sıkı kontroller yapması gerektiğini belirterek, “Tüm yetkililere sesleniyoruz. Kuralları ihlal eden, insanların can güvenliğini hiçe sayanlara gereken cezalar verilsin. Kimsenin gözünün yaşına bakılmasın. Klima yerine kapıyı açmak da neyin nesi! Allah korusun bir yolcunun, küçük bir çocuğun başına bir şey gelse kim bunun hesabını verebilir. ‘Bir şey olmaz’ deyip işin içinden kimse çıkmamalı. Zaten başımıza ne geliyorsa önemsememekten, ihmalkarlık yüzünden geliyor. Bu yüzden herkesi tedbirli olmaya davet ediyoruz” diyerek yerel yönetimlerin önlem alması gerektiğini söylediler.

Başkan Genç, “Muhtarlarımızın talepleri başımızın gözümüzün üstüne
Başkan Genç, “Muhtarlarımızın talepleri başımızın gözümüzün üstüne
İçeriği Görüntüle

TÜM KURUMLAR EL ATMALI

Trabzon Meydanı’nda yıllardır devam eden dolmuş yoğunluğu ses ve görüntü kirliliğine neden olurken, dışarıdan gelen turistler de bu manzaradan huzursuzluk duyuyor. Kamuoyunun tepkisine rağmen kent yönetiminin soruna duyarsız kalması eleştirilere yol açıyor. Vatandaşlar, PTT civarı ve meydan çevresindeki dolmuş duraklarının daha uygun bölgelere taşınması çağrısı yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Şoförler Odası’nın bu konuda acilen istişare ederek çözüm üretmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Turizm kenti Trabzon’u bu rezillikten kurtarmak herkesin görevidir. Çözüm noktasında tüm kurumların elini taşın altına koyması gerekir” diyor