HAKKINIZI ÇALANI İHBAR EDİN!
Geçtiğimiz yıllarda çokça şikayetlere konu olan Ramazan kolilerinden numuneler alınıyor. Kolilerde son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin tespiti halinde büyük cezalar uygulanacak
EKİPLER TETİKTE!
1 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayında, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi, fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçilmesi için Trabzon’da başta Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere, Belediye zabıta ekiplerinin başlattığı sıkı denetimler ay boyunca artarak devam edecek. Tüketimi artan ekmek, pide gibi unlu gıdalar, şekerleme ve tatlılar ile et ve süt ürünleri temel gıda üreten işletmeler gözaltında tutulacak.

İHBAR HATTI AÇIK
İsa Kaplan, denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan gelecek bildirimlerin son derece önemli olduğunu, vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta ALO 174 Gıda İhbar Hattından ve 05011740174 numaralı Whatsapp ihbar hattına bildirebileceklerini, işletmelerin ağır cezalarla karşı karşıya kalmaması için gerekli özeni göstermeleri gerektiğini vurguladı.
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan; vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için gıda denetimlerini Ramazan ayı öncesinde arttırdıklarını ve bu denetimlerin Ramazan ayı boyunca da devam edeceğini söyledi.

İsa Kaplan, Ramazan ayı boyunca tüketimi artan ekmek, pide, bazlama, börek gibi unlu gıdalar, şekerleme ve tatlılar ile et ve süt ürünleri gibi temel gıda parçalarını üreten, satışını yapan ve toplu tüketime sunan işletmelere yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bu denetimlerde gıda biriminin asgari düzeyde teknik ve hijyenik koşullar, üretim geniş, ucuz etiket bilgileri ve saklama koşulları incelenirken, gerekli miktarda numunenin alındığını vurguladı. Kaplan, denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini ve Ramazan ayı boyunca sürdürüleceğini ifade etti.

RAMAZAN PAKETİ
İsa Kaplan, “Denetimler esnasında 'Ramazan Paketi' adı altına birçok gıdanın bir arada yer aldığı paketlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri de kontrol edilerek, gerekli durumda analiz edilmek için ürünlerden numune alınmaktadır. Ayrıca denetimlerde işletmelerin fiziki ortamları ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolleri yapılarak, işletme sahipleri ve çalışanlarına gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirme yapılmaktadır" dedi.
Kaplan, denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan gelecek bildirimlerin son derece önemli olduğu, vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta ALO 174 Gıda ihbar hattından ve 05011740174 numaralı Whatsapp ihbar hattına bildirebileceklerini söyledi.





