Şimdi anlayabiliyoruz ki; O cumhuriyet mahallesi için, Hacıkasım için büyük ve de iyi bir öğretmendi. Yılların sonunda veda zamanına kadar kendisini yavaş yavaş değil futbolun analitik prensiplerini üst seviyede Trabzon futboluna monte etmeyi başaran tek insandı.

Yerli yerinde tüm öğrencilerini istenilen düzeye getirebilmenin huzuru içerisindeydi...

O mahallemizde güneşe inat, her zaman üzerimizdeki bir ışıktı.

Geçen zaman diliminde gök kuşağı misali, binlerce gencin hayata tutunabilmesi için küçücük bir dokunuşla kaderlerini değiştiren örnek bir büyüğümüzdü.

Hepimizde hakkı vardır.

Şimdi geriye baktığımızda o bizim için önemliydi...

Her durumda bizler için zaman yaratandı.

Gecesini gündüzüne bağlayandı...

Elmas gibiydin hocam.

Onun için insanlar seni sınamayı yeğlemediler. Sert darbeler dahi seni kıramazdı. Tüm insanlar biliyorlardı ki bir gün elden kayıp gidersin, bir daha da gelmezsin. Hayat öğretiyor demek ki gün bugünmüş. Biliyorum ki büyük insanlar bu dünyadan veda ederek giderlermiş. Geride bıraktıkları sadece iki damla gözyaşı değilmiş.

Bu kaçınılmaz vedada yüce yaratanın sessiz tanıklığında saf tutmuş hatıralarını bir film şeridi gibi hatırlamaya çalışırken, hayatı severek yaşamanızı düşünmek, sağlığınızdaki en büyük meydan okumanın da bu olduğunu bilmek, bizlere bıraktığın en anlamlı mirastı.

Bizlere önce insan olmayı, sonrasında adam olmayı öğrettin...

Tüm insanların hafızalarına yazılan satırlar anlatır ki; Özkan Sümer, kendine bir şans vermiştir. Önce duvarlarındaki, sonrasında kalbindeki kötüye dair ne varsa silerek ardından tüm Anadolu’da güzel bir gökyüzü çizmiştir...

Bir yağmur sonrası gökkuşağım var diye kendini avutmak yerine, gerçeklerle yaşamayı amaç edinerek unutmayı değil hatıralarından ders almaya karar vererek geç kalmış olduğunu da bilerek hayatın her anında kendisi olmayı başarabilen ender insanlardan biri olarak halkın arasında yaşamıştır.

Artık şakalarında, esprilerinde, mizahında boyunları büküktür...

Nurlar içerisinde uyu hocam...

Seni sevmek insanların kendilerini aşmasıdır...

Sevgiyi öğrettin, bağışlamayı öğrettin, yanlışlığı itiraf etmeyi öğrettin, hoş görüyü öğrettin.

Bizlere adam gibi ağlamayı öğrettin. Güle güle hocam. Bizler senden razıyız Allah’ta senden razı olsun mekanın cennet bahçeleri olsun.