Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı olarak kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, köklü Türk mutfağının sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir yönlerinin uluslararası ölçekte tanıtılması hedefleniyor. Trabzon’daki etkinlikte Karadeniz mutfağı ön plana çıktı ve katılımcılar yöresel lezzetlerle buluştu.

Sürdürülebilir ve atıksız mutfak anlayışını yaygınlaştırmak, sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen programda, Türkiye’nin 7 bölgesinden 40 farklı yöresel lezzet tanıtıldı.
Etkinliğe Trabzon Gastronomi Derneği, Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi Kulübü, Avrasya Üniversitesi Aşçılık Bölümü, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Akçaabat Atatürk Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destek verdi.
Katılımcılar, geleneksel tatların modern sunumlarla harmanlandığı etkinlikte Türk mutfağının zenginliğini deneyimleme imkânı buldu.









