Vali Yıldırım, mesajında, 23 Nisan 1920’nin yalnızca bir meclisin açılışı olmadığını belirterek, ❝Bu tarih, milletimizin kaderini kendi iradesiyle tayin ettiği ve bağımsızlığımızın halkın kararlılığıyla pekiştirildiği bir dönüm noktasıdır❞ ifadelerini kullandı.
“Atatürk’ün çocuklara duyduğu güven bizler için yol göstericidir”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesinin, Cumhuriyet’in geleceğine duyduğu güvenin en güzel ifadesi olduğunu belirten Yıldırım, ❝Bugün bizlere düşen görev, bu güvene layık olmak ve çocuklarımıza daha güçlü, huzurlu ve müreffeh bir Türkiye bırakmak için çalışmaktır❞ dedi.
“Çocuklarımızın gözlerindeki ışık, ülkemizin yarınını aydınlatacak”
Çocuklara hitaben yaptığı çağrıda, onları ülkenin en kıymetli varlıkları olarak nitelendiren Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:
❝Sizlerin bilgiyle donatılması, sağlıklı ve eşit şartlarda yetişmeniz biz büyüklerin en ulvî sorumluluğudur. Hayal gücünüz ve çalışkanlığınız, bu güzel vatanı daha ileriye taşıyacaktır.❞
Vali Yıldırım, 23 Nisan’ın aynı zamanda demokrasinin, halk egemenliğinin ve ulusal birliğin de simgesi olduğunu vurguladı. Açıklamasında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirten Yıldırım, çocukların bayramını kutlayarak sağlıklı, başarılı ve mutlu bir gelecek temennisinde bulundu.