Bahçeli hiçbir seçimde istediği sonuçları alamadı. Bundan sonraki seçimlerde de umutsuz vaka!. Bizim tahminlerimiz çoban tahminleri gibi değil. Veriye, istatistiğe dayanıyor. Yani öylesine berrak ki "görünen köy kılavuz istemez" dedirtecek netlikte.
Bakınız halkla diyalog kurup siyasi partilerin lider pörtföyünü analiz ettiğimizde özellikle MHP’de 'Bahçeli varsa ben yokum' diyenler yüzde onluk barajı çoktan devirmiş durumda. Yani ‘lidersiz  yüzde onluk bir kitle’ yarattığı için siyasi literatüre yeni bir kavram kazandırmış oldu Bahçeli.
Vatandaşların ülkücüyüm diyenleri 'MHP'den başkasına oy vermem ama Bahçeli ordaysa seçim günü evde maç izlerim' diyor.
 Neyse biz bir Semih Yalçın- Devlet Bahçeli fıkrası ile meseleyi biraz daha anlaşılır kılalım..
           ***
Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin istişare arkadaşı. Bir gün Balgat'ta geziniyorlar. Hiç mutlu değiller. Delegenin bunları istemeyişlerinden bunalmış olacaklar ki şehrin dışına atıyorlar kendilerini. Polatlı civarında bir kırsal alanda karşılarına bir koyun sürüsü çıkıyor. Sürünün ardında da eşeğine binmiş bir çoban..
Bahçeli:
 - Semih, diyor, çobanlar bu işi bilir. Sor bakalım, yağmur yağacak mı. Delege bizi ıslattı hiç olmazsa yağmura tutulmayalım?
 Semih, çobanın yanına yaklaşıp soruyor. Çoban, eşeğinin kuyruğunu tuttuktan ve gökyüzüne bir süre baktıktan sonra kestirip atıyor:
 - Yağmur yağmayacak!
 Semih, Bahçeli'ye "Yağmayacakmış!" diyor.
 Az sonra bir sağanak bastırıyor, ortalığı seller götürüyor. Bir ağacın altına sığınıyorlar. Orada Bahçeli soruyor:
 - Hani yağmur yağmayacaktı?
 - Eee...  Müneccim çoban, eşek kuyruğu da hava tahmin aracı olursa, elbet böyle olur efendim!
               ***
Bizim tahminlerimiz çoban tahmini değil. Halkın kalbinden, gönlünden dökülen duygulara dayanıyor.
Bahçeli ile gidilecek bir seçimde MHP kesin barajın altına gömülüyor. Bunu istediğimiz için değil, Türk milliyetçilerinin memeleket için lüzumunu bildiğimizden şimdiden yazmak gerekiyor.
Ama siz Bahçeli ve avanelerine sorsanız 'Olur mu öyle şey, biz tek başımıza iktidarın tek alternatifiyiz' diyecekler.
Bunlar çobana da sorsalar ya da aralarında Semih-Bahçeli sempozyumu da düzenleseler hakikati görmede çok titrek, çok ürkek ve isabetsiz bir siyasi hava tahmini yaparlar.
İnsanlar sevilmediklerini anlayacak kapasitede olsalar cehennemden kimseye arsa düşmezdi. Sadece Bahçeli-Semih ikilisi için değil bütün beşere matuf bir eksiklik bu.
Beceremedim demek öyle zor ki hele burnundan kıl aldırmayanlar için.
Etrafımdaki ülkücülerin bir tekinin bile Bay Yalçın konuştuğunda mutlu olduğuna şahit olmadım..
Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde Melih Gökçek'in özel kalem müdürlüğünü yapan Semih Yalçın’dan Gökçek de mutlu olmamış ki postalamış onu.