Volkan Canalioğlu'nu rahmetli Kazım Koyuncu'nun cenazesinde tanıdım. Hopa'da cenaze namazı öncesi Atay Aktuğ Bey'le kendilerine parkta çay ısmarladım. Aslında benim daha çok teveccüh ettiğim Atay Bey'di. Çünkü Trabzonspor başkanıydı.
Volkan Bey belediye başkanı kimliğiyle henüz kendini tanıttığı dönemlerdi.
Bilmem kendileri hatırlarlar mı ama bayağı bir derin Trabzonsor sohbeti gerçekleştirdik. En azından benim için öyleydi.
Yıllar sonra gazeteci kimliğimle Volkan Bey'le birçok görüşmelerimiz, hatta kendisiyle ses getiren bir ropörtaj da yaptık Servet Özkara ağabeyle birlikte.
Bu görüşmelerde kendisini tevatür olarak değil somut olarak tanımaya çalıştım. Siyasi ve insani bakışaçılarını tetkik etme imkanı buldum.
Bugün CHP'nin kendi kemik kitlesinin dışına açılma isteğini ben ilk tanıdığım günde Volkan Bey'de gördüm. İsanları mutaasıp, liberal, seküler, milliyetçi veya etnikçi demeden insan paydasında sevmesi, statikocu bir siyasi kimliğin dışında bir anlayışa evrilmişliğin emaresi olarak geldi bana.
Bugün Kılıçdaroğlu'nun ete kemiğe büründürmeye çalıştığı, kendi siyasi iklimlerinin dışıdaki insanlara da partiyi açma çabası, aslında bütün orijinalliğiyle Volkan Bey'de zaten öteden beri var olan bir zihniyetti.
Halkın içine sokulmak, onunla birlikte nefeslenmek, aciz ve noksan yaşam koşullarını aşağılamadan aynı ortamları paylaşmak, belediye başkanı olmadan kültür müdürlüğündan kalma hasletiymiş. Miş demem, kültür müdürüyken ben Bursa'da bulunduğum için kendisini o görevdeyken tanımadığımdandır.
Tüm cemazievveliyesini sorup öğrendiğimde sonradan tanıdığımız kişilik yapısıyla önceki kişilik yapısında bir dirhem değişmenin olmadığının anlatılmasıdır. Hatta makamlar büyüdükçe insanlık anlayışında o paralelde bir büyüme olduğunu söylenebilir ama değişme asla diye tavsilat verenler var.
Bugün CHP'nin toplumun bütün katmanlarına kendini açma çabası aslında yeni bir çaba gibi sunulsa da bence yeni değil. Çünkü Volkan Bey gibi Yılmaz Büyükerşen gibi sol cenahlı kişilerce bu  zaten çok önceleri başarılmış bir şey.
Belki şu söylenebilir; Volkan Bey  kimliğindeki CHP'lilerin, partinin içine kapanık yapısını kırmada, zihinsel yeni bir düzey yakalamada numune teşkil etmeleridir.
Trabzon'da Volkan Canalioğlu isimi o kadar berrak ve temiz ki sokaklarda, inanın hiç kendisine oy vermemiş olanlar da böyle düşünüyor.
Biz Trabzon kimliğini Meclis'te temsil eden birkaç isimde de bu karakterin olduğunu biliyoruz.
İstiyoruz ki bizim vekillerimiz partilerinin ilkelerine bile tesir edecek pozisyonda olsunlar. Dememiz o ki Volkan Bey'in tutumu ve duruşu bugünün CHP'sinin duruşu ve tutumu.
Hani bir söz var. Evli çiftler yıllar geçtikçe birbirlerine benzer diye. CHP ile Volkan Canalioğlu'nun fikirlerinin günümüz siyasetinin göbeğine oturması, evli çiftlerin kaderi gibi güzel bir kader.