Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre 31 Mart 2019 tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Değirmendere havzasını oluşturan; Değirmendere Mahallesi’nde 1360, Esentepe Mahallesi’nde 1251, Kaymaklı mahallesinde 1714, Sanayi mahallesinde 855 geçerli oy kullanıldı. 5 bin 692 geçerli oyun 4 bin 221’i AK Parti lehine açıldı. Değirmendere havzasında oyların yaklaşık yüzde 75’ini alan AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Zoroğlu, il genelinde de topladığı oylar ile ipi göğüsledi.

Bir önceki yazımda kurduğum “Oy deposu” sözcüğünün anlam bulması için bu verileri yazmak ihtiyacı duydum. Yine bir önceki yazımda Değirmendere havzasında bulunan sanayi sitelerinin, söz verildiği halde taşınamaması konusunda bilgilere yer verdim. Bildiğimiz üzere AK Parti belediyeciliği 2 dönem boyunca Çömlekçi kentsel dönüşüm projesini vaat etmiş, ancak vaatlerini yerine getirmemişti. 3. Dönem mahalli seçimleri yaklaşırken raftan inen proje küçültülerek 3’te 1’e indi!

Çömlekçi kentsel dönüşüm düşünen ve projelendiren kenti tanımayanlara ne demek gerekir şimdilik bilemiyorum ama Değirmendere havzasını kentsel dönüşüme sokmadan yapılan projenin ne faydasını görecekler bunun cevabını biliyorum. Hiç!

TRAFİK!
Çömlekçi çıkışı çevre yolunu tercih etmeyen sürücüler trafik keşmekeşinin içinde kalıyor. Son zamanlarda trafiğe yakalanmamak için Esentepe yolunu tercih eden sürücüler ise yüzlerce metreye ulaşan araç kuyruklarına katlanmak zorunda kalıyor. Değirmendere havzasına girebilmenin bir diğer yolu ise çevre yolu üzerinden sanayi sitelerine girip iç yola ulaşmak. Orada da kargaşa var merak etmeyin. Trabzonlular olarak cezalısınız!

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Yerli ve yabancı turisti pas geçiyorum. Trabzon Havalimanı VIP salonundan çakarlı arabalar ile çıkan yöneticilere sesleniyorum. Havaalanı viyadüğünü geçtiğiniz anda Sezai Uzay Mahallesi size uzaktan gülümsüyor olacak. Kafanızı hafif sola çevirin Kaymaklı Mahallesini görebilirsiniz. Birazdan zaten sanayi Mahallesine gireceksiniz. İleride trafik var şoförünüze söyleyin Esentepe Mahallesi yoluna sapsın belki biraz daha erken varırsınız AK Parti İl Başkanlığı’na. Yolda giderken size bakanlara el sallayıp gülümsemeyi unutmayın sakın.

VELHASIL
-Esentepe sırtı tıraşlandı bir hilkat garibesi gibi ortada duruyor!

-Değirmendere Akıllı kavşağı ne zaman yapılmayı düşünülüyor?

-Kaymaklı, Esentepe, Sezai Uzay, Sanayi mahallesinde kontrolsüz yerleşim sonucu gettolaşma ne kadar daha sürecek?

-Esentepe- Değirmendere yolu üzerinde var olan tehlikeler ne zaman giderilecek?

-Eski Çimento fabrikasının bulunduğu alan neden ısrarla yeşil alana çevrilmiyor?

Yazdıklarım benim düşüncem olduğu kadar siz değerli AK Partili yöneticileri olarak söylediklerinizin ve vaat ettiklerinizin özetidir. Değirmendere havzası 2009-2014-2019 dönemlerinde tevazu göstermiş, mazbatayı elinize vermiş ve hizmet beklemektedir. Lütfen görevinizi yerine getiriniz!

NOT: Yine yazmıştım; Vanlı iş adamlarımız ekonomik olarak güç durumda olabilirler. Ancak kentimiz coğrafi bakımdan zor bir memlekettir. Kenti bilen, kentin halkını tanıyan ve işinin ehli olan iş insanlarımız sayıca çok fazladır. Bilginize.