Doğan, kulübün geçmişte Victor Osimhen transferini gerçekleştirme imkânına sahip olduğunu ancak mali disiplin gereği bu fırsatın değerlendirilmediğini belirtti.
"Osimhen'i Alabilirdik"
Başkan Doğan, Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Victor Osimhen'in transfer süreciyle ilgili olarak, "Bankalar Birliği borcunu kapatmayıp; Osimhen, Galatasaray'a 15'e gitti, 20 verip 'Bize gel' diyebilirdim. Ancak bu çözüm değil" ifadelerini kullandı.
Mali Disiplin ve Borç Yönetimi
Trabzonspor'un gelir-gider dengesizliğine dikkat çeken Doğan, kulübün yıllık 30-35 milyon Euro gelirine karşılık 90-95 milyon Euro gideri olduğunu belirtti. Bu dengesizliğin yıllardır biriken faiz borcuna yol açtığını ifade eden Doğan, Mayıs ayı itibarıyla kulübün borcunun 2 milyar TL'ye düşeceğini ve borcu sıfırlayacak projelerin hazır olduğunu söyledi.
Altyapı ve Gelecek Projeleri
Doğan, İstanbul'da Avrupa'nın en büyük futbol akademisini kurma hedefinde olduklarını ve Kemerburgaz'da 90 dönümlük bir arazi üzerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı. Ayrıca, U19 takımının başarısına değinerek, genç oyuncuların A takıma geçişlerinin baskı altında olmadan gerçekleşmesi için kontrollü olunması gerektiğini vurguladı.
Sponsorluk ve Gelir Artırma Çabaları
Kulübün sadece futbolcu satışlarıyla değil, sponsorluk gelirleriyle de ekonomik olarak güçlenmesi gerektiğini belirten Doğan, "Başka sponsorluklar peşindeyiz. Borçlarından arındırılmış bir Trabzonspor için herkesin desteği lazım. Ancak bu şekilde rakiplerimizle yarışabiliriz" dedi.




