Depremin ilk gününden itibaren canla başla çalışan AHBAP Derneği'nin kurucusu ve şarkıcı Haluk Levent’in 'Önemli bir açıklama yapacağım...' paylaşımı heyecan yarattı.
Levent’in bu paylaşımının ardından ne açıklayacağı merak konusu olurken sosyal medyada "Haluk Levent AHBAP'ı bırakabilir" iddiaları gündem oldu.
Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Devleti kenara itip ahbap-çavuş ilişkisiyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması, devletin inandırıcılığını gölgelemektedir. Bizim nazarımızda itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır. Hatay'da baraj yıkıldı yalanını sosyal medyada servis edenler afet bölgesinde neyin peşindedir. Devletin yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılar kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarlar Türkiye televizyonlarında artık yer almamalıdır. Bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır?" ifadelerini kullanmıştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Yardım kampanyası AFAD tarafından gerçekleştiriliyor, onun için toplanan bağışlarla ilgili ne harcandı, ne kadar harcandı, bunun tamamen geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de aynı istikamette olacağını söylemek isterim. Bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilecektir" demişti.





