Yeniden merhaba, yıllar önce Kuzey Ekspres Gazetesi’nde başlayan köşe yazarlığı serüvenim daha sonra Günebakış Gazetesi ve bir süre de Karadeniz'in Sesi Gazetesi’nde devam etti. Artık bugünden itibaren Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi’nde yazmaya devam edeceğim. Bundan böyle her hafta çarşamba günleri yazılarım ile Karadeniz'de sonnokta gazetesinde sizler ile birlikte olacağım. Bana bu fırsatı veren gazete yönetimine teşekkür ederim.
TRABZON'A BAKAN ŞART
2015 genel seçimleri yavaş yavaş yaklaşıyor. Özelike kamuoyunda şu beklenti var. Bu seçimle TBMM'ye girebilecek her parti için Trabzon özelinde milletvekili aday listelerinde, şehri için üretken, proje geliştiren isimlerin listede miletvekili adayı olarak bulunmasını istiyorlar. Ve devamında ise bakanlık yapabilecek bir veya iki isim de bulunmalı diyorlar. Kimse topu sağa sola atmasın, Trabzon'un Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 62. hükümetde bakansız kalması bu şehre yatırımların gelmesi ve mevcut yatırımların devam ettirilmesi noktasında sıkıntı yaşatmış ve yaşatmaya devam ediyor.
 Öyle ki Trabzon'un hayata geçirilmesi beklenen bir çok projesi bu durumdan dolayı göz ardı ediliyor. Milletvekililerinin, il başkanının, Büyükşehir Belediye başkanının ve belediye başkanlarının bu konudaki çabaları bir yere kadar gidebiliyor ve daha öteye geçemiyor.
 Trabzon için hayati projelerin özelikle bakanlar nezdinde takip edilmesi şart, bu da ancak kabinede Trabzon'dan bir bakanın olması ile olur. Kimse çıkıp da TBMM'de şu kadar Trabzon kökenli miletvekili var tezini ortaya atmasın. Şimdi sormak lazım, o miletvekileri seçildikleri şehirlere mi hizmet edecekler, yoksa Trabzon'a mı? 2015 genel seçimlerinde hangi parti iktidar olursa olsun 63. hükümette mutlaka Trabzonlu bir bakan bulunmalıdır. Partilerde Trabzon milletvekili aday listesini hazırlarken bu durumu da dikkate almalıdırlar.
SAFİYE SEYMENOĞLU
İLE BİR DÖNEM DAHA....
2015 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesinde, Ak Parti Trabzon'da kongereleri tamamladı. İl Teşkilatı yeni il başkanı ve yeni yönetim kurulu ile kolları sıvayıp önlerindeki en önemli sınav olan genel seçimlere hazırlanmaya başladı.
Tabi bu süreçde en önemli nokta ise milletvekili aday listesinde kimlerin bulunacağı, artık sokakta bazı isimler seslice konuşulmaya başladı. En çok merak edilenlerin başında listede bayan milletvekili adayı bulunup bulumayacağı, bulunursa bu ismin kimin olacağı. Şahsi fikrime göre bu dönemde milletvekili aday listesinde bir bayan aday bulunacak.
Bu isim büyük bir ihtimale mevcut milletvekili Safiye Seymenoğlu olacak. Seymanoğlu ilk dönem miletvekilliğindeki edindiği tecrübeyi ikinci dönemdeki milletvekiliğinde üst noktalara taşıdı. Bana göre Safiye Hanım'ın önemli eksikliği basın ile olan iletişimsizliği idi. Onu da ikinci dönem milletvekiliğinde üzerinden attı. Artık basınla ilişkileri geçmişe göre daha iyi.
Ankarada Trabzonda için yaptıklarını seçim bölgesine yansıtabiliyor. Trabzondaki çalışmalarda ise tecrübeli milletvekili sıfatı ile konuşmaları ile dikkat çekiyor. Safiye Seymenoğlu'nun bu dönem gerek Meclis’te gerekse seçim bölgesindeki çalışmaları,  Genel Merkez’de de seslendirildiğini duyuyoruz.
Seçim atmosferine girmeye başladığımız bu günlerde Safiye Seymenoğlu'nun ustalık dönemi için bir dönem daha Trabzon'u milletvekili sıfatı ile TBMM'de temsil edeceğini söylersek yanlış bir tahminde bulunmuş olmayız.