BAYRAKTAR’IN TRABZON ZİYARETİ
Türkiye’nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarı olan, Baykar Teknik Müdürlüğü (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüten Selçuk Bayraktar; kodlayap projesini yakından incelemek üzere Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyareti esnasında kodlayap projesi ile verilen eğitimleri, yapılan projeleri yerinde inceledi. Derslikleri ve proje sınıflarını tek tek inceleyen Bayraktar, Trabzon'da iki yılı aşkın süredir sürdürülen kodlayap projesi hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle sohbet ederek, Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda yürütülen projeler, Deneyap projesi ve teknofest hakkında da bilgiler verdi. “Ortak hedefler doğrultusunda yapılan bu çalışmaların meyvelerini millet olarak kısa sürede toplayacağız” dedi. Ülke gündemine kodlama yazılım ve robotik konularını getirdiklerini, bu eğitimlerin, çabaların özellikle 10-15 yıl sonra daha somut olarak ülkeye direkt katkı sunacağını söyleyen Bayraktar, bu tip eğitimlerin genelde modern yapılarda verildiğini, ama Trabzon'da böylesine tarihi bir binada kodlama eğitimlerinin verilmesinden oldukça etkilendiğini de sözlerine ekledi. Ziyareti sonunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Kaş, kodlayap proje öğretmenleri, öğrenci ve velileri ile hatıra fotoğrafı çekildi. Teknofest yarışmalarına kodlayap projesi ve ilimiz adına katılacak olan, 60 öğrenciden oluşan 12 farklı takımımıza başarılar diledi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Kaş'a ve kodlayap proje öğretmenlerine çalışmalarından ötürü tebriklerini dile getirdi.

USTAOĞLU’NUN RAMAZAN MESAJI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Ramazan'ı Şerifin başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu mesajında, “İslam aleminin büyük bir özlemle beklediği, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bereket, bolluk ve yardımlaşmanın doruğa ulaştığı bu kutlu ayda, sabır ve huşu içinde tutulan oruçlarımızın ve yapılan tüm ibadetlerimizin Cenabı Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum. Barış ve mutluluğun egemen olduğu, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya temennisiyle, Trabzonlu hemşehrilerim başta olmak üzere vatandaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Ramazan Ayını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SARAL NE ÖNERDİ?
Ofspor Başkanı Olcay Saral, Sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. Başkan Saral, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na, Ramazan ayında belediyeler tarafından verilen iftar yemekleri ile ilgili sunduğu öneride yapılan israfa dikkat çekti. Saral, “Sayın Başkanım, Ramazan ayında belediyelerimizin iftar programı olacaksa iptal ediniz. Etmezseniz iftar sonrası çöpe dökülen yemeklere bir bakınız. Hem büyük külfet, hem büyük israf” ifadelerini kullandı.

EMNİYET ALKIŞI HAK EDİYOR
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Orhan Çevik önderliğinde çok başarılı işlerin altına imza atıyor. Yapılan çalışmalar da an be an basınla paylaşılıyor. Dün yine böyle bir haber servis edildi. Haberde İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri ile Erzincan Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasında Doğu İllerinden Trabzon üzerinden büyükşehirlere uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı tespit edildi. Ekipler tarafından yapılan operasyonda 34 plakalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonette yapılan aramada 15 kilogramlık tuz çuvallarının arasında piyasa değeri yaklaşık 10 Milyon TL’yi bulan 122 kilo 300 gram Eroin ele geçirildi. Bu uyuşturucunun Trabzon’da son yıllarda yakalanan en fazla miktarda uyuşturucu olduğu öğrenildi. Araç sürücüsü M.H.İ. gözaltına alındı. Şahıs hakkında işlem başlatıldı. Ne diyelim Allah nazarlardan korusun.

Editör: Haber Merkezi