SİYASİ KULİSLER YANKILANDI

Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, partisinin aday toplantısında tüm ilçeleri sayarak yapmış olduğu birleştirici konuşma siyasi kulislerde yankı uyandırdı. Özellikle her ilçede AK Partili bir ismi anması partisine ne kadar hakim olduğunu gösteriyor. Ahmet Metin Genç, AK Parti teşkilatlarını toparlayacak isim olacak gibi görünüyor.

MUTFAK AKADEMİSİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Antalya'da düzenlenen 30. Uluslararası Food Product Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapsamında düzenlenen Türk Turizminde Gastronominin Yeri konulu panele katıldı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, panelde yaptığı konuşmada, dünyada en fazla gelişme gösteren turizm çeşitleri arasında son yıllarda gastronomi turizminin ön plana çıktığını hatırlatarak, “Yapılan anketlere göre turistlerin yüzde 88'i, destinasyon tercihi yaparken orada tadacağı lezzetlere çok önem verdiğini belirtiyor. Biz de turizmde tek bir kanala bağlı kalmadan geleceği planlayarak ilerlemekteyiz. Trabzon'un geniş mutfak kültürünü, gizli kalmış lezzetlerini ortaya çıkarmak adına çalışmalar yapıyoruz, birçok çalışmayı destekliyoruz. Amacımız Trabzon'u gastronomi turizminde Türkiye'nin önemli noktalarından biri yapmaktır.” dedi. Başkan Çelebi, Trabzon'un ne kadar zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunun ortaya çıkarılması ve bunun sürdürülebilir olması açısından gastronomiyle ilgili eğitim verilen okullarım ve kurumların sayısının artırılması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye'de bu konuda aşama kaydeden şehirlerdeki iyi uygulama örneklerini şehrimize getirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda yeni şeflerin yetiştirileceği Mutfak Akademisini odamızın da destekleriyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Trabzon gibi önemli bir turizm şehrinde mutlaka olması gerektiğine inandığımız, gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün de yer aldığı bir Turizm Fakültesi de acil ihtiyacımızdır.” şeklinde konuştu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, gastronomi turizminde coğrafi işaretli ürünlerin önemli bir yeri olduğunu da vurgulayarak, “İlimizin ve bölgemizin önemli lezzetleri arasında yer alan kuymak için coğrafi işaret tescili başvurusunu yaptık ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Ayrıca Akçaabat Un Helvasının tescili için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aho Peyniri, Trabzon Karayemişi, Trabzon Hurması ve Trabzon Sarı Kurabiyesi de coğrafi işaret çalışmalarına başladığımız lezzetlerimiz arasındadır.” dedi.

Nokta Atış - 09.07.2024 Nokta Atış - 09.07.2024

YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN KTÜ’YE ZİYARET

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna ve beraberindekileri makamında kabul etti. Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, beraberindeki 11. Olağan Genel Kurul sonrası oluşan yeni Yönetim Kurulu Üyesi; Cevat Öztürk, Adanan Bıyıklıoğlu, Saadet Yılmaz ve Emine Çolakoğlu ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya birliğin teşkilat yapısı, yapılan çalışmalar ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Tuna görüşmede ayrıca Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya, kültürel hassasiyeti ve kültürel programlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna nezdinde yeni Yönetim Kurulu'na başarılar diledi. Görüşme, KTÜ ve Türkiye Yazarlar Birliği paydaşlığında gerçekleştirilebilecek programların istişare edilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.