ANKARA’DA KRİTİK TEMASLAR

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Turgay Çoban ile birlikte Ankara’da temaslarda bulundu. Başkan Koçhan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enis Eminoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç’u ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Koçhan, “Ankara’da çok önemli temaslarda bulunduk. İlçemizde kazandıracağımız, Şehit Eren Bülbül Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi için Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Enis Eminoğlu ile görüştük. Ardından milletvekillerimizi ziyaret ederek, çalışmalarımız hakkında bilgiler aktardık. Vekillerimizin Maçka’mız için yapacağımız çalışmalar için desteklerini istedik. Kısa sürede çalışmalarımıza başlayacağız. Ben Maçka’mıza destekleri için özellikle Milletvekillerimiz Sayın Adil Karaismailoğlu, Sayın Yılmaz Büyükaydın ve Sayın Vehbi Koç’a ilçem adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NİN MASKOTU OLDU

Trabzon’da geçirdiği trafik kazası sonrası tedavisi tamamlanan ve beyaz tüyleri nedeniyle ‘Sütlaç’ ismi verilen sokak kedisi Ortahisar Belediyesi tarafından sahiplenildi. Hayvan sevgisi ve hassasiyetiyle bilinen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yaralı bir sokak kedisinin tedavisini üstlenip, belediyenin hizmet binasına alarak örnek bir tavır sergiledi. Sütlaç’ın hikâyesini anlatan Başkan Kaya, “Rengi beyaz olduğu için ve ‘yöresel bir ismi olsun’ istediğimiz için adını Sütlaç koyduk. Sütlaç bir sokak kedisi. Yaklaşık 1,5 ay önce bir trafik kazası geçirdi. Veteriner hekimlerimiz ilgilendi ve sağ arka ayağından ameliyat oldu. Eşim Tuba hanımla evimizdeki kedimiz Romeo’yu tedaviye götürdüğümüzde yaralı kedimizi gördük ve sahiplenmek istedik. Sütlaç artık Ortahisar Belediyemizin koridorlarında, makamımızda, belediyemizin her yerinde görebileceğimiz patili dostumuz olacak. Bütün bakımını, tedavilerini biz burada karşılayacağız. Ailemizin bir bireyi olacak. Ortahisar Belediyemiz olarak elimizden geldiğince bu canlarımıza, patili dostlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz ama yetemediğimiz noktalarda o vicdanlı ve güzel yürekli hemşehrilerimiz bu canlara sahip çıkıyorlar. Onların en az bizim kadar yaşama hakkı olduğunu bilelim ve bu bilinçle sahip çıkalım istiyorum. Patili dost sahiplenme hareketine, hep birlikte birer sokak hayvanı sahiplenerek sahip çıkalım istiyorum. Sütlaç’ımızı tedavi eden, iyileştiren, ona sevgisini ve emeğini veren veterinerlerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Nokta Atış - 02.07.2024 Nokta Atış - 02.07.2024

İSRAİL’ İN OYUNU BİTMEYECEK

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Filistin’e saldırılarını sürdüren İsrail ve destekçilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Kuru açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Saldırılarıyla, şiddetiyle, katliamıyla Filistin/Gazze’de sinsice var olan İsrail’e ve destekçilerinden ABD’ye küresel güç olan ülkelerin yaptırımının gerekliliği ortadadır. Dünyada vatandaşların Filistin’deki vahşete tepki göstermesine ve protestolarına rağmen İsrail; ABD, Almanya ve İngiltere gibi ülkeleri yanında görerek onlardan aldığı destekleri sonucu şımarıklık içindedir. Taş taş üstünde bırakmamaya, en alçakça vahşetleriyle katliamlara ve insanların gıda, su, elektrik ve her türlü gerekli olan ihtiyaçlarını yıkmaya ve engellemeye devam etmektedir. O halde, İsrail, Filistinlileri ülkelerinden tamamen atmak istese dur diyecek olan var mıdır? İsrail’e yapamazsın diyecek olan Mısır, BAE ve Suudi Arabistan gibi ülkeler İsrail’le ticareti keserler mi? ABD ve diğerlerinin beklettikleri Uçak gemileri ne içindir? İsrail’in katlettiği çoğu çocuk ve kadın Filistinlilerin sayısının 35 bini aştığı ifade edilmektedir. Evini, yurdunu ve işini kaybederek İsrail’in güvenli bölgesi olan Refah’a sığınmışlardı. Ve kendi ülkesinde sığınmacı durumuna düşürülen Filistinlilerle İsrail’in Hamas’la yaptığı ateşkes bahanesi 6-7 Mayıs’ ta yeni bir oyunun oynandığını göstermiştir. Mısır’a açılan kapının olduğu şehir Refah’a giren İsrail, gelen yardımların ulaştığı yer olması nedeniyle de kontrolünde olması durumunda yapılan yardımlar Filistinlilere gitmeyecektir. İsrail saldırılarına devam etmektedir. Peki, nereye kadar?”