YAZ TATİLİ DOLU DOLU GEÇECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarını renklendirecek birbirinden özel yaz eğitim kurslarına ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerin yaz mevsimini dolu dolu geçireceği kurslar, 1 Temmuz 2024 tarihinde başlıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor. Okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yaz kursları başlıyor. Spor ve kültürel alanda çok sayıda kursla öğrencileri buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin hem eğlenerek hem de öğrenerek yaz tatilini en verimli şekilde geçirmelerini amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 7-15 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz olarak düzenleyeceği kurslar arasında; satranç, resim, halk oyunları, hızlı okuma, drama, piyano, keman, kemençe, gitar ve bağlama bulunuyor. Kurslar için başvuru ise 7-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kurslar, 1 Temmuz 2024 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi Sanat Akademisi’nde başlayacak.

Nokta Atış - 02.07.2024 Nokta Atış - 02.07.2024

TİCARET LİSESİ’NİN 100’NCÜ YIL GURURU

Trabzon’un en eski eğitim-öğretim kurumlarından olan Trabzon Ticaret Lisesi (Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) bu yıl 100’üncü yılını kutluyor. 18 Nisan 1924 yılında hizmete açılan Trabzon’un çınar okulu, 100’üncü yıl münasebetiyle Mimarlar Odası giriş salonunda resim sergisi, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde de sergi ve panel düzenlemişti.  13 Haziran 2024 Perşembe günü saat 15.30’da okul bahçesinde Trabzon Ticaret Lisesi Mezunları Derneği ve Okul işbirliği ile birlikte pilav günü düzenleyecek. Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Ekrem Şahin ve Salih Aladağ iletişim kurabildikleri ve ulaşabildikleri tüm mezunları tek tek gezerek bu önemli organizasyona davet ettiler. Şahin ve Aladağ, geçmişten günümüze okulun yolundan geçen ve halen hayatta olan tüm mezunları ve öğretmenleri 100’üncü yıl aşkına bu önemli günde yanlarında görmek istediklerini belirttiler.

ÇAYKUR'DAN ÇAY TOZU VE DUMAN AÇIKLAMASI!

Trabzon'un Of ilçesine bağlı Pınaraltı Mahallesi'ndeki çay fabrikasının bacasından çıkan kömür tozu ve işlenmiş çay tozu yüzünden mahalle sakinleri pencerelerini açamıyor. ÇAYKUR'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, “Teşekkülümüz çay fabrikalarında üretim aşamalarında açığa çıkan toz ve baca dumanının çevreye vermesi muhtemel olumsuz etkilerin oluşmaması için yıllar içerinde ayrılan yatırım kaynaklarıyla sürekli teknik iyileştirmeler yapılarak bugünlere gelinmiş ve zaman içerisinde fabrikalarımızın tamamında çoklu toz toplama filtreleri kurularak koruyucu ve önleyici bir sistem oluşturulmuştur. Bilindiği üzere üretim atıkları ve kirlilik gibi evrensel konularla mücadele ve karar keyfiyeti işletme yetkililerine bırakılmadan devletimizin sorumlu ve ilgili birimleri tarafından sıkı takibi yapılmaktadır. Üretim yapılan işletmelerimizle ilgili olarak Çevre İl Müdürlüklüleri tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve özellikle çevreye salınan toz ve duman ölçümleri periyodik olarak kontrol edilmekte ve buna göre izin belgeleri alınmaktadır. Resmi izin belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmemiz bulunmamaktadır. Bugün itibariyle bütün işletmelerimizde toz ve duman atıklarının zararlarını minimize eden sistemler mevcut olup özellikle Çamlıhemşin ve İkizdere fabrikalarımızda toza ve dumana karşı en modern sistemler yer almaktadır. Teşekkülümüz tarafından sunulan proje tekliflerimize karşılık Dünya Bankasından sağlanan hibelerle iki fabrikamızda kurulan hassas sistemler neticesinde zararlı içerik barındırmadan duman salınımı yapılmaktadır. Bu işlem esnasında aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlanmaktadır. Nasıl ki Teşekkül olarak çay tarımının ve sanayisinin baş aktörü olarak üreticimizin yanında durarak çay tarımının geliştirilmesi ve daha iyi şartlarda geleceğe taşınması için çaba sarf ediyorsak; çevre kirliliği gibi hassas konularda da üreticilerimizin, halkımızın yanında ve onların menfaatleri gereği iyileştirme çalışmaları yapmaktayız. Fabrika bacalarımızdan çıkan dumanın görünümü değil, esas olan çoklu filtrelerden geçerek salınan dumanın içerik olarak zararsız olup olmadığıdır ki bunu da maksimum seviyelerde sağlamaktayız.” denildi.