SEÇİM BAHANE SOHBET ŞAHANE
İstanbul seçimleri nedeniyle tüm Trabzon şehre aktı. İstanbul’da bir etkisi olsa da olmasa da, kimseyi tanısa da tanımasa da AK Parti’nin tüm katmanları 23 Haziran seçimlerine kadar şehre kamp kurdu. Bugün bile gidecek olanlar var. Trabzon adeta yetkililerden vekillere kaldı. İlçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları da dâhil herkes İstanbul’da. Dün bir haber için aradığımız Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da yolda olduğunu, İstanbul’a gittiğini ve seçimlere kadar Trabzon’a dönmeyeceğini belirtti. Of Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu da İstanbul’da dostlarıyla buluştu. Sahadan fotoğraf atan ise sadece Ayşe Sula Köseoğlu. Herkes eş, dost ziyaretlerinde Köseoğlu, Binali Yıldırım’la birlikte seçi ziyaretlerinde. Yani birileri için seçim bahane sohbet şahane. Dostlar alışverişte görsün misali gitmeyeni dövüyorlar kampanyasından yararlanan yararlana.

AYDIN DA AKTİF İSİMLERDEN
AK Parti eski Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın da İstanbul-Ankara-Gümüşhane hattında mekik dokuyanlardan. Aydın sün sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, “Önce İstanbul sonra Gümüşhane şimdi yeniden İstanbul’a gidip hemşehrilerimiz ile buluşmadan önce çok kıymetli hocamız, Meclis başkanımız ile hem tebrik hem de süreç değerlendirmesinde bulunduk. Fikir ve önerilerinden her zaman fazlasıyla yararlandığımız başkanımıza yasama çalışmalarında başarılar diledik” dedi.

TRABZON PARK MESELESİ
Ümraniye'nin Rizeli Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın Trabzonluların buluşma yeri olan ve halka açık Trabzon Park'ı Trabzonlulardan almak için harekete geçtiği belirtildi. Ümraniye'nin Rizeli Belediye Başkanı Trabzon Park'ı Trabzonlulardan almak için harekete geçti. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Ümraniye'nin Belediye Başkanı seçilen İsmet Yıldırım, Trabzon Park'ın Ümraniye Belediyesi'ne verilmesini talep etti. Mazbatasını aldıktan hemen sonra Orman Bakanlığı'na yazı gönderdiği öğrenilen Yıldırım'ın Trabzonlulara tahsis edilmiş alanı hukuka aykırı şekilde belediye bünyesine istemesi tartışma yarattı. Söz konusu alanın Trabzonlu İş adamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB) tarafından yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırımla oluşturulduğu belirtildi. İstanbul’daki Trabzonluların adeta buluşma merkezi olan Trabzon Park’ın böylesi bir hamle ile gurbetteki hemşerilerimizin elinden alınmaya çalışılması, “Nedir bu Trabzon ve Trabzonlularla alıp veremediğiniz” dedirtti.

AKÇAABAT MI EGE Mİ?
Akçaabat Belediyesi Haziran ayı toplantısında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Üçüncü’nün, “Trabzon il sınırları içerisinde olan Karayolu bölgenin en bakımsız karayolu geçişi” çıkışının ardınan Akçaabat Belediyesi’nin internet sitesinden refüjlerde yapılan ağaçlandırma çalışmaları haberinin yayınlanması dikkat çekti. “Akçaabat Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde yürütülen peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kara yolları üzerinde bulunan kavşak ve refüjlerde yapılan peyzaj çalışmalarında değişik desenler ve farklı materyaller kullanılarak vatandaşların göz zevkine hitap eden çalışmalar ortaya çıkarılıyor.” denildi. Üçüncü Akçaabat değil, Trabzon kötü demişti. Trabzon’un şu anda peyzaj bakımından belki de en güzel ilçelerinden biridir Akçaabat. Belediyenin paylaştığı fotoğraflarda da görüldüğü gibi Akçaabat sahili bir Ege yada Akdeniz sahili gibi.

Editör: Haber Merkezi