EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, KKTC ile mevcut olan ikili ilişkilerin ileriye taşınması, başta eğitim, ticaret ve turizm alanında olmak üzere birçok alanda diyaloğun geliştirilmesi ve Trabzon’un, Kıbrıs’ta tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi amacını taşıyan ziyarette, birlik ve beraberlik ile özellikle eğitim alanında geliştirilebilecek iş birliklerinin önemine vurgu yapılarak KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, KTÜ’ye yapmayı planladığı ziyaret hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Umarız bu tarz ziyaretlerde şehrimize fayda sağlayacak kararlar alınır.

BÖLGEMİZ İÇİN ŞANS 

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ile makamında görüştü. Yıldız ziyarette, “Tonya Belediye Başkanı Sayın Osman Beşel üniversitemizi ziyaret ederek bizleri onurlandırmıştır. Kendisiyle Maçka Belediyesi’nde mesai arkadaşlığı yapmıştık. Maçka halkına önemli hizmetlerde bulunmuştur. Aynı heyecanla bugün de Tonya halkına hizmet etmektedir. İlçesi için yaptığı çalışmaları yakından takip etmekteyim. Bu ziyaretinden dolayı kendisine üniversitemiz adına teşekkür eder,  başarılarının devamını dilerim.” dedi. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ise konuşmasında, “Sayın Ömer Yıldız bizim idolümüzdür. ‘En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır’ sözüyle hareket edip Trabzon’a Avrasya Üniversitesi’ni kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Avrasya Üniversitesi Trabzon’un yıldızıdır. Tüm bunları yaparken hala ilk günkü enerjisinden ve çalışkanlığından hiçbir şey kaybetmeden aksine üstüne katarak yoluna devam etmektedir. Avrasya Üniversitesi bölgemiz için büyük bir şanstır. Bunu bizlere kazandıran Sayın Ömer Yıldız’a bir kez daha teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.

YOLCU REKORU 

Trabzon Havalimanı son dönemde artan turist yoğunluğu sebebiyle tarihi günlerini yaşıyor. Gün içinde uçakların birbiri ardına havalimanına inmesi ile yolcu rekoru da beraberinde geldi. Son 5 günde Trabzon Havalimanı’na 296 uçak iniş gerçekleştirdi. 296 uçakla Trabzon’a 39 bin 903 kişi geldi. Bu yoğunluğun önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.

PERSONEL ALINACAK

Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 18 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, başvurularını 22 Ağustos'tan itibaren yapabilecek. Ticaret Bakanlığı’nın söz konusu alıma ilişkin sınav duyurusu, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, sözleşmeli olarak sistem uzmanı, kıdemli sistem uzmanı, kıdemli bilgi güvenliği uzmanı, güvenlik uzmanı, kıdemli ağ uzmanı, kıdemli yazılım ve entegrasyon uzmanı, altyapı ve konfigürasyon uzmanı, frontend yazılım geliştirme uzmanı, yazılım geliştirme uzmanı, mobil yazılım geliştirme uzmanı, veri tabanı yöneticisi, MSSQL veri tabanı uzmanı ve kıdemli java yazılım geliştirme uzmanı istihdam edilecek. Duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi