MİLLETVEKİLİ CORA TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine  katılan hemşehrilerine teşekkür etti. Cora, “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan böyle zamanlarda hep memleketine seyahati tercih etmiştir. Biliyor ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Karadeniz seyahatleri de onu hep rahatlatıyor. Hemşehrileri ile hem hal hem dert oluyor. Milletin gözünden mesajı alıyor. Kararlılığı, cesareti, azmi ve mücadeleyi görüyor. Oynanan oyunları bozmak için buradan karar veriyor. Dün de öyle bir gün yaşandı; ‘Ülkemize karşı oynanan oyunları görerek meydan okuyoruz’ dedi. Milletimiz bu sözlerle liderinin etrafında kenetlendi. Bir ve beraber olduk. Etkili, coşkulu ve heyecanlı programlar gerçekleştirdik. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KUTANOĞLU VEDA ETTİ
2018 yılı adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile birlikte İstanbul’a atanan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, gazetemize veda ziyaretinde bulundu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Kutanoğlu, “Trabzon’da 3 yıllık bir görev süremiz oldu. Bu 3 yılda Trabzon’da ki bütün paydaşlarımızla güzel ilişkilerimiz oldu. Hep beraber 15 Temmuz darbe girişimin atlattık. Yine Trabzon’da hep birlikte güzel şeyler yapmaya çalıştık elimizden geldiğince.  Devletimizin verdiği görev kapsamında Trabzon’a geldik, yine devletimizin verdiği görev kapsamında başka bir mahalde görev yapmak üzere devam edeceğiz.  Bu anlamda toplumun bilgi alma hakkı kapsamında çok önemli görev ifa eden 4. kuvvet olarak isimlendirilen basın ile hakikaten iyi ilişkilerimiz oldu, güvene dayalı ilişkilerimiz oldu” dedi.

MHP’Lİ TARIM’DAN BİRLİK ÇAĞRISI
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım doların yükselmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Tarım “Bizi birileri anlayamamış olabilir, Türkiye öyle bir süreçten geçiyor ki herkes safını iyi belirlemeli. Dolar meselesinin Amerika ile ilgisi olmadığını düşünebilen gafiller var. Biz daha da ilerisini söylüyoruz. Bu iş büyük Orta Doğu projesinin rafa kalkmasıyla dolayısıyla da FETÖ meselesiyle de direk ilgilidir. Bu millet yatsın kalksın bu projelerden artık kurtulma mücadelesi verenlere dua etsin. Çünkü FETÖ bu devlete sızmadı, devlet FETÖ’ya sızdı; durum o kadar vahimdir. Zaman devletin yanında durma zamanı Devlet Beye de kulak verme zamanıdır” dedi.

KARADENİZ’DE KOMUTANLAR DEĞİŞTİ
Jandarma Genel Komutanlığı mensubu subayların emekliye sevk edilmeleri ve bir üst rütbeye terfi ettirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Doğu Karadeniz Bölgesinde görev yapan rütbeliler de değişti. Yayımlanan karar göre Doğu Karadeniz’de yaşanan değişiklikler şöyle: Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç Bursa İl Jandarma Komutanlığına atanırken, İzmir İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit ise Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak atandı. Eskişehir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz Artvin İl Jandarma Komutanlığına, Adana İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Albay Abdulkadir Seri Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığına atandı. Öte yandan, Trabzon İl Jandarma Komutanı Halil Şen Albay rütbesinden Tuğgeneral rütbesine getirildi.

İTİBAR ETMEYİN
Yerel seçimlere doğru yaklaşılırken Trabzon’da 8720 SMS numarasından gelen mesaj ile yerel seçimlerle ilgili anket çalışması başlatıldı. Birçok kişinin telefonuna gelen mesajda belediye başkanlarının başarılı bulunup bulunulmadığı sorulurken mesajın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Bu mesajı saat 21.00’a kadar ücretsiz cevaplayarak ankete katılabilirsiniz. Siyasal Araştırma.” Bu mesaj birçok kişi de dolandırıcılık konusunda şüphe uyandırdı.

Editör: Haber Merkezi