ORTAK YATIRIMA YÖNELMELİLER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu, Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serkan Ergin, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ahsen Aydın, bölge illerinin kadın ve genç girişimciler kurulları başkanları, bölge başkanları ve diğer ilgililer katıldı. Bölgedeki kadın ve genç girişimciler kurulları arasında ortak yapılabilecek projelerin değerlendirildiği toplantıda konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Genç ve kadın girişimcileri önemsiyor, çalışmalarına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Gençlerin ortak girişimlerle mutlaka yurt dışına açılması, ihracat yapması için olanaklar yaratmaya çalışıyoruz. Çevre ülkelerimizde, Afrika'da önemli fırsatlar var. Odamızda bu konuda girişimcilerimize her türlü desteği verecek, projelerini yönlendirebilecek uzman profesyonel kadrolarımız bulunuyor. Bölgemizde de turizm başta olmak üzere birçok konuda iş birliği yapılabilir. Her çalışmanıza destek olmaktan memnuniyet duyarız. Amacımız her konuda bölgesel gelişmeyi sağlamak, buna elimizden gelen katkıyı vermektir.” dedi. Kadınlar ve gençlerin fırsatlar konusunda bilgilendirilerek desteklenmesini sağlayan bu tarz toplantıların sayısı artırılmalı.

Nokta Atış - 11.05.2024 Nokta Atış - 11.05.2024

ARTIK ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ZAMANI

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimi öncesinde Vakfıkebirli iş insanı Köksal Kılıç MHP’den Vakfıkebir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu gerçekleştirmişti. Mevcut Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın adaylıktan çekilmesinin ardından Kılıç, Cumhur ittifakının tek resmi aday adayı olarak siyaset sahnesinde yer alıyor. Köksal Kılıç, “Vakfıkebir’de artık üretken belediyecilik zamanı. Yerel hizmetlerin zamanında, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde sunulduğu, çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, her türlü afete hazırlıklı, yeterli yeşil, sosyal ve spor donatılarının sağlandığı, toplumun her kesiminin gözetildiği bir anlayışla, yerel yönetimlerin etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak Vakfıkebir’i çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaştırmak için çok çalışacağız.” dedi. Vakfıkebir’de sürekli vatandaşlarla bir araya geldiğini vurgulayan Kılıç, “Vakfıkebirli hemşerilerimin şahsıma karşı müthiş bir teveccühü var. Beni belediye başkanı olarak görmek istemeleri ve bağırlarına basmaları üzerimdeki sorumluluğu daha da arttırıyor. İlçe halkının bu yaklaşımı heyecanımı ve hizmet aşkımı daha da perçinliyor. Resmi olarak aday gösterilmem durumunda güzel ilçemin samimi ve çalışkan insanları ile çok güzel işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

YÜREKLERİ ISITAN KAMPANYA

Trabzon Ortahisar Kavakmeydan Ülkü Ocakları, Ce-zi-ne Kardeşler İlköğretim Okulu'nda öğretmenler ile koordineli bir şekilde “Bir Mont Bir Bot” kampanyasını gerçekleştirdi. Kavakmeydan Ülkü Ocakları Başkanı Ali Hüseyinçebioğlu, sosyal medya hesabından, “Ne demiştik; Kış üşütür, Ocak Isıtır. Kavakmeydan Ülkü Ocakları olarak, Şehidimiz Eren Bülbül’ün memleketinde, Ce-zi-ne Kardeşler İlköğretim Okulu’nda, öğretmenlerimiz tarafından belirlenen öğrencilerimizin Bir Mont Bir Bot kampanyasını tamamlayıp çocuklarımıza ulaştırdık. Yüce Allah, herkesin hayrını kabul etsin. Herkesin (her toplumun) yöneldiği bir yön vardır. Öyleyse sizler hayırda yarışın. Nerede olursanız olun, Allah sizi bir araya getirecektir. Şüphesiz, Allah’ın gücü herşeye hakkıyla yeter. (Bakara,2/148)” paylaşımında bulundu.