SABIR DİLİYORUZ
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da korona virüs hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün sabah hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, acı haber üzerine bir mesaj yayınladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “KOVİD-19 sebebiyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın vefatından derin üzüntü duydum. Sayın Baş’a ve aynı hastalıktan vefat eden tüm vatandaşlarıma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun” dedi.

Bizler de Genel Başkan Haydar Baş’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

BAŞIN SAĞ OLSUN TAKA
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un önemli gazetecilerinden karikatürist Harun Yavruoğlu’nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Zorluoğlu, “Trabzon’un çok önemli bir değeri olan gazeteci ve karikatürist Harun Yavruoğlu’nun aramızdan ayrılması nedeniyle derin üzüntü yaşıyorum. Yıllarını sanata, karikatüre ve gazeteciliğe adayan, yaptığı karikatürlerle herkesin beğenisini kazanan ve çok sayıda ödül alan Harun Yavruoğlu’nun vefatı; sanatseverleri, basın camiasını ve tüm Trabzon’u üzüntüye boğdu.

Ilımlı yapısı, sevgi dolu yaklaşımı ve herkesle kurduğu iyi diyalogları ile insanların gönlünde yer eden Harun Yavruoğlu her zaman hayırla ve muhabbetle anılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Harun Yavruoğlu’na Allah’tan rahmet; başta kederli ailesi olmak üzere, mensubu olduğu Taka Gazetesi’ne, Trabzon basın camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı. Bizler de gönüllerde derin muhabbet bırakan Harun Yavruoğlu’nun hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk. Yavruoğlu’na Allah’tan rahmet, Taka Gazetesi ile kederli ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

MERAK EDİLEN SORU CEVAP BULDU
Din İşleri Yüksek Kurulu, Kovid-19 salgını nedeniyle Ramazan ayı ve oruç ibadetiyle ilgili vatandaşlardan gelen sorular üzerine, kimlerin oruç tutup kimlerin tutamayacağına dair bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bu ibadetin topyekûn ertelenmesi mümkün değildir. Alan uzmanlarından alınan bilgilere göre sağlıklı bireylerin oruç tutmaları, hastalığın yayılması bakımından özel bir risk oluşturmamaktadır.

Ayrıca oruç tutmanın bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğine dair kanıta dayalı tıbbi bir tespit bulunmazken aksine oruç tutmanın bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler meydana getirdiğine ilişkin bilimsel yayınlar mevcuttur.” Şimdi herkes açıklamayı okuduğuna göre Ramazan’da oruç tutup tutmamak konusundaki kararı kendisi versin.

İNFAZ TEKLİFİ YASALAŞTI
Uzun zamandır gündemden düşmeyen af yasası hakkında beklenen sonuç yaşandı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri aralıksız bir haftadır süren ve 110 binin üzerinde mahkûmu ilgilendiren infaz teklifi önceki gece yarısına kadar süren müzakereler sonrasında yasalaştı. Cezaevinde yatan mahkûmlar ve mahkûmların yakınları son dakika haberine oldukça sevindi.

20 MAYIS’A KADAR YOK
Türk Hava Yolları, tüm dış hat uçuşların 20 Mayıs 2020 tarihine kadar durdurulduğunu bildirdi. THY'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, iç hat uçuşlarının daha önce alınan kararda olduğu gibi 20 Mayıs 2020 tarihine kadar durdurulduğu kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: “Yeni korona virüs (COVID-19) küresel salgını sebebiyle, resmi otoritelerce alınan kararlar ve sizlerin sağlığı için aldığımız önlemler doğrultusunda Tüm dış hat uçuşlarımız 20 Mayıs 2020 tarihine kadar durdurulmuştur. 3 Nisan 2020 saat 23.59 (TSİ) itibarıyla tüm iç hat uçuşlarımız 20 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.”

FIRINCININ TALEBİ VAR
Dün gazetemizi arayan bir fırıncı sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerle ilgili bir talepte bulundu. Sürmene Çamlıca Fırını’ndan aradığını söyleyen vatandaşımız bakın neler dedi: “Korona virüs ile mücadeleye sonuna kadar destek veriyoruz. Ancak sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde bizler de bu yasağa uyup izolasyona katkı sunmak için evimizde oturabiliriz. O günlerde bizler çalışarak bir çok kişiyle temas halinde oluyoruz. Vatandaşlarımız yasaktan bir önceki gün ekmeklerini alabilirler ve bizler de o günler evimizde olabiliriz. Ayrıca Ramazan da yaklaşıyor. Yetkililer bizim bu talebimizi de uygunsa masaya yatırıp bir tedbir alabilir.”

15 MADDELİK TEKLİF
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi. Muş, 15 maddeden oluşan kanun tekliflerinin, vergi istisnaları ile bazı sorumlulukların ve yükümlülüklerin ertelenmesine yönelik düzenlemeler içerdiğini belirtti.

Muş ayrıca, işini kaybeden, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanların, ücretsiz izne ayrılsalar dahi desteklenmesi için bir düzenleme yaptıklarını bildirdi. Ücretsiz izne çıkarılanlara da aylık bin 177 TL ödenmesi de planlanıyor. Faaliyetleri durdurulan işyerlerinin ve konutların su fatura borçlarının belediyelerce 3 ay süreyle ertelenmesine ilişkin teklif maddesi de yer alıyor. Umarız bu kanun teklifi sıkıntılara bir nebze de olsa çare olur.

Editör: Haber Merkezi