BAKAN KONUŞMALI
Demir yolu konusunda güzergâh tartışmaları çıkınca doğal olarak bilen de konu ile ilgili konuştu, bilmeyen de. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen AK Parti ilçe kongrelerinde söz alan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora bu konuda bir gerim adım atılmayacağını belirtip Trabzonlunun içinin rahat olması gerektiğini belirtti. Ancak Trabzonlunun içi halen rahat değil. Çünkü bu konuda net şekilde konuşması gereken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’dur. Bakan bu konu ile ilgili net şekilde konuşmadan kafalardaki soru işaretleri giderilmez. O yüzden Bakan Karaismailoğlu konuşmalıdır.

BİRAZ DAHA DİKKAT
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, koronavirüs salgınına dair açıklamalarda bulunup vatandaşları uyardı. Bekar şunları dile getirdi: “Trabzon’da vaka sayısı Mayıs ayından bu yana neredeyse iki katına çıktı. Yetkililer sürekli uyarıyor. Lütfen önlemlere uyun diye her gün, her akşam uyarılıyoruz. Artık anlamalıyız ki; herkes tedbirlere ve kurallara uyarsa bu yayılmayı kontrol altına alabiliriz. Aksi takdirde artışlar devam edecek. Birçok kişide hiç bir belirti göstermeyen virüsle birlikte, tedbirlere uymayıp vurdumduymaz olan sorumsuz kişiler yüzünden daha çok canlar gidecek. Gelin hep beraber, sorumluluğumuzu yerine getirelim. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.” Başkan Bekar çok haklı. Dikkat etmesek bu işin üstesinden gelemeyeceğiz. Biraz daha dikkatli olmalıyız.

YÖNETİCİLER DUYSUN!
Koronavirüs salgını ile mücadele halindeyken Trabzon şehir içi dolmuşlarında da hijyene çok ama çok dikkat edilmeli. Telefonla arayan bir okuyucum bakın neler dedi: “Şehrimizde ne yazık ki dolmuşlarda gerekli hassasiyet gösterilmiyor. Dolmuşlarımızın dezenfektasyonu konusunda daha sıkı yaptırımlar uygulanmalı. Zaten ekonomik ömrünü tamamlamış olan dolmuşlarda hijyen konusu çok önemli. Yetkilileri uyarıyoruz.” Okuyucumuz bunları anlattı, yöneticilerin dikkatine.

BAŞARI DİLİYORUZ
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş üniversitenin çalışmaları ve hastanenin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Gördük ki göreve gelen iki isim de üniversite için dertlenen kişilikler. Çuvalcı ve Tekinbaş’a yeniden görevlerinde başarı dileyerek sorunları aşma konusunda da kolaylıklar diliyoruz.

TEBRİKLER BAŞKAN
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanmıştı. Ekim hastalığı atlattı ve işinin başına döndü. Ancak Ekim, hastalığı boyunca evde olsa da Belediye’nin çalışmalarının aksamaması adına teyakkuzdaydı. Birim amirleri ile görüşerek yokluğunun aratılmaması talimatı verdi. Öyle de oldu ve Akçaabat’ta her şey yolunda gitti. Başkan Ekim’i sağlığı ile uğraşırken bile Belediye’deki işlerden feragat etmediği için tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi