ŞERO’YU KAYBETTİK
Trabzon’un sevilen simalarından ‘Şero’ lakaplı Mustafa Şerafettin Aydın, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Trabzon’da CHP’nin tanınan ismi Hikmet Nuri Aydın’ın da kardeşi olan Şerafettin Aydın, sevenlerini yasa boğdu. Nuri Aydın kardeşinin ölümünü, “Dostluğu unutulmayan, esprilerine doyulmayan, Trabzon’un gani yürekli insanı Şero’yu kaybettik.” İfadeleriyle duyurdu. Bizler de Şerafettin Aydın’a Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

NİYE EL KALDIRMIYORSUN?
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM'de kendi şehrinin üniversitesinin bütçesinin oylanması sırasında el kaldırmayınca TBMM Başkanvekili tarafından böyle uyarıldı. 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 6. tur görüşmelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu, 127 üniversitenin bütçesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2021 yılı bütçeleri de kabul edildi.

Üniversitelerin bütçelerinin oylaması yapıldığı sırada ise dikkat çeken bir diyalog yaşandı. Trabzon Üniversitesi’nin 112 Milyon 529 bin TL’lik bütçesinin oylandığı sırada TBMM’yi yöneten Başkanvekili, Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın oylama sırasında el kaldırmadığını fark etti. Bunun üzerine Başkanvekili, espriyle karışık Trabzon Milletvekili Cora’ya, “Salih niye el kaldırmıyorsun Salih. Trabzon Üniversitesi bu.” ifadelerini kullandı. Trabzon Üniversitesi’nin bütçesi, TBMM’de yapılan oylama sonrasında kabul edildi.

HAKLI ELEŞTİRİ
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısaliohoğlu önceki akşam şehir merkezinde kilitlenen trafik üzerine açıklama yapıp eleştirilerde bulundu. Hacısalihoğlu, “Çömlekçi tüneli önünde asfalt çalışması sebebiyle Yomra’dan Ortahisar’a kadar saatlerce insanlar trafikte boğuldu. Çalışma elzem ise bu işlerin yoğun trafik saatlerinde değil de, trafiğin olmadığı hatta sokağa çıkma kısıtlaması olan 21.00-05.00 saatleri arasında yapılamaz mıydı? Ya da bundan sonra ki planlamalar bu saatler arası olamaz mı?” ifadeleriyle çalışmanın zamansızlığını eleştirdi. Hacısalihoğlu bu eleştirisinde oldukça haklı.

GEÇİCİ ÇÖZÜMMÜŞ
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde İçme Suyu Temini Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk bilgi verdi. Öztürk, çalışmalar sırasında parkeleri sökülen alanlara asfalt dökülmesinin geçici bir çözüm olduğunu ifade etti. Öztürk, alanlarda çalışmaların tamamen bittikten sonra bölgelerin tekrar eski görüntüsüne kavuşacağını ifade etti.

Vatandaşları, çalışmalar sırasında çamur, toz ve topraktan korumak için böyle bir yol izlediklerini ifade eden Öztürk, “Parkeleri sökülen alanlara asfalt ya da betonu geçici olarak, vatandaşlar çamurdan kurtulsun diye döküyoruz. Gerekli testler yapılıp, bağlantı işi bitince o alanlara yine orijinal taşlarını döşeyeceğiz. Zaten, sadece kanal açılan yerlerin üstü geçici kaplama ile kaplanıyor” dedi. Hatırlanacağı üzere Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu, parke veya taş kaplama alanlarda yapılan çalışmalar bittikten sonra buraların asfalt döşenmesine tepki göstermişti.

Editör: Haber Merkezi