ORTAHİSAR’DAN YÜZME DESTEĞİ

Trabzon Valiliği’nde gerçekleştirilen Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Koordinasyon Toplantısında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yüzme bilen birey sayısının artırılmasına yönelik eğitimler verilmesini teklif etti ve bu konuda destek sözü verdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Valiliği’nde Vali Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlenen Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Koordinasyon Toplantısına katıldı. Trabzon’daki kurum ve kuruluş müdürleri, kolluk kuvvetleri, kaymakamlar ve belediye başkanlarının da yer aldığı toplantıda; suda boğulma olaylarının önlenmesi, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, kamuda tasarruf ve verimlilik tedbirleri, mevsimlik tarım işçileri ve göçer hayvancılık faaliyetleri, kahverengi kokarca ile mücadele, yol yapım ve betonlama talepleri konularında sunumlar gerçekleştirilip, değerlendirmeler yapıldı. Toplantının başında Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı’nca suda boğulma vakalarının önlenmesi konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Suda boğulma vakalarını önlemeye yönelik sunumda, yüzme bilen birey sayısını artırmaya yönelik çalışma yapılması eksiğini gördüm. Bizim yüzme havuzlarımız var. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle hızlıca koordine edilerek çocuklarımıza yüzme eğitimleri verilebilir. Bu, önleyici bir tedbirdir. Proaktif bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum bunu. Birey yüzme biliyorsa, boğulma riski olmaz. Biz yüzme bilen çocuk sayısını nasıl artırabileceğimize odaklanan bir çalışma yapmalıyız” dedi. Başkan Kaya’nın konuşmasının ardından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da yüzme bilmeyenlere eğitim verilmesinin faydalı bir yaklaşım olacağını ifade etti. Değerlendirmelerin ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyelerin koordinasyonuyla, hiç yüzme bilmeyen bireylere yönelik eğitimlerin artırılması kararlaştırıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bu hususta gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

TRABZONSPOR’A ZİYARET

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti.

31 Mart yerel seçimleri öncesi olduğu gibi sonrasında da şehrin dinamikleri ile bir araya gelmeye devam eden MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri bu kez de Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti. MHP heyetini Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas ağırladı.

Trabzonspor'un Trabzon şehrinin en önemli en ķıymetli marka değeri olduğu belirten başkan Ayar, "Şanlı geçmişi başarılarla dolu Trabzonspor Kulübümüz Anadolu futbolunun mihenk taşıdır. Türk futbolunun gelişimi ve büyümesi noktasında Trabzonspor'un üstlendiği vizyon ve misyonda çok değerlidir. Sadece Trabzon şehri değil milyonlarca sporseverin gönlünü kazanmış Trabzonspor ile inşallah daha nice şampiyonluklar ve başarılar yaşarız.” şeklinde konuştu.

MUHTARLARDAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Nokta Atış - 06.07.2024 Nokta Atış - 06.07.2024

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in gayretleriyle, yaylaların ulaşım konforu ve güvenliğini artıracak olan Yeşil Yol Projesi’ne sağlanan 47 milyon TL’lik hibeye mahalle muhtarları teşekkür etti.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, bölgenin kalkınması ve turizme yönelik yaptığı çalışmalar takdirle karşılanıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi ile DOKAP arasında imzalanan 47 milyon TL’lik Yeşil Yol Protokolü büyük yankı uyandırdı. Trabzon’un Maçka ilçesi sınırları içerisinde bulunan Şolma Yaylası ile o bölgeye bağlı mahalle muhtarları, dev hibenin gerçekleşmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ettiler. Maçka ilçesi Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Tayfun Engin, Ocaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Eyüpoğlu, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Dursun Ali Öztürk ve azası Murtaza Emin Karahasanoğlu, yaptıkları açıklamada, “Yeşil Yol Projesi’yle birlikte yaylalara erişim kolaylaşacak, seyahat konforu artacak ve bölge turizmine önemli bir ivme kazandıracak. Başkanımız Ahmet Metin Genç’e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.