EKONOMİYE KATKI SUNSUN

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Trabzon Şube Müdürü Özer Muratoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Muratoğlu ile piyasadaki güncel gelişmeler ve genel ekonomik konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Bu görüş alışverişinin şehir ve bölge ekonomisine katkı sunmasını bekliyoruz.

MİMARLARA TEŞEKKÜR

Trabzon hasırını dünyaya tanıtan Karaltın’ın yeni yerini dizayn eden Cansu ve İbrahim Uzunhasan, marka sahibi Cevat Kara’yı ziyaret etti. Kara, mimarlara teşekkür ederek, “Karaltın markamızın yeni yerini dizayn eden mimarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sizlerin sihirli elleri ile burası bir şaheser oldu. Yeni yerimizde Trabzon’umuzun hasırını dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi. Cevat Kara’ya yeni işyerinde bir kez daha hayırlı kazançlar diliyoruz.



KTÜ’DEN ÖĞRENCİLERE DUYURU VAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Covid-19’a yakalanan veya temaslı olarak sınavlara giremeyen öğrenciler için önemli bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “11.01.2022 tarihli ve 325 sayılı üniversite senatosu toplantısında, Covid-19 testi pozitif ve/veya temaslı (riskli) olmasından dolayı dönem sonu (final) sınavına giremeyen öğrencilerin, durumunu kanıtlayan belgelerle birlikte bağlı olduğu Fakülte Dekanlıkları ve Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri’ne başvurmaları şartıyla; bütünleme sınavına katılmalarının, bütünleme sınavında başarısız olmaları durumunda ve karantina nedeniyle bütünleme sınavına da giremeyen öğrencilere, 14-18 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak şekilde, bölüm başkanlıklarınca belirlenen programa göre ek sınav hakkı verilmesinin, bu durumda olup, Mezuniyet Sınavı hakkı oluşan öğrenciler var ise bu öğrencilerin sınavlarının da 24 Şubat 2022 tarihinde yapılmasının uygun olduğuna karar verilmiştir.” Aynı zamanda dilekçe örneğine KTÜ'nün resmi sitesinden ulaşılabileceği belirtildi. KTÜ öğrencilerinin dikkatine.



ÇOLAK’TAN ÖRNEK HAREKET

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlığı için yarışan ve rakibi İsmail Baş’a 292’ye 247 oyla seçimi kaybeden Ali Çolak mesaj yayınladı. Çolak, “Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlığı seçimlerine zor hava koşullarına rağmen iştirak eden seçmen esnaf arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şahsıma ve yönetim kuruluma oy verip vermeyen bütün herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemde görev yapacak başkan arkadaşımızı kutlar hayırlı çalışmalar dilerim.” ifadelerini kullandı. Çolak’ı bu yapıcı mesajı ve örnek hareketi nedeniyle kutluyoruz, kongrenin bakkal ve sebzeci esnafına hayırlı olmasını diliyoruz.


YİNE YÜKSELİYOR!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 1-7 Ocak arasında 100 bin kişiye oranla illere göre koronavirüs vaka oranını açıkladı. Açıklanan verilerde Trabzon’un vaka oranının 447,59 olduğu görüldü. Trabzon için geçtiğimiz hafta 299,30 olarak açıklanan rakamdaki artış dikkat çekti. Bakan Koca yaptığı açıklamada, “1-7 Ocak arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında.” ifadelerini kullandı. Vaka oranlarının artmasının ardından vatandaşlarımızı bir kez daha tedbirli olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi