SIKINTILARI ANLATTI
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ziyaret etti. Ayvazoğlu, bu ziyarette Bakan Dönmez’e Trabzon ve bölgede elektrik konusunda yaşanan aksaklıkları aktarıp çözüm bulunması için talepleri iletti. Ayvazoğlu ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Sivas Milletvekilimiz Sayın Semiha Ekinci ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, bölgemizde elektrikle ilgili yaşanan teknik aksaklıkları ve vatandaşlarımızın taleplerini ilk ağızdan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e arz etme fırsatı yakaladık. Zatıalilerine arz ettiğimiz konulara yakından alakadar olup çözüm odaklı yaklaşımı ile desteklerini esirgemeyen kıymetli Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. Ayvazoğlu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları kongrelerinde de Trabzon’dan Ankara’ya giden parti üyelerini ağırlama konusunda ev sahipliğini üstlendi.

ALÇAK GÖNÜLLÜ ÇALIŞKANDI
Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. İlker Mataracı hayatını kaybederek Trabzon’u yasa boğmuştu. Mataraca’nın yakın çevresinden gelen bir mesajı sizlerle paylaşmak istedik: “Kalp Damar Cerrahisi hekimi Prof. Dr. İlker Mataracı, 15 Mart Pazartesi günü sabaha karşı tedavi görmekte olduğu Ahi Evren Hastanesinde hayata gözlerini yumdu. 1974 Trabzon Maçka doğumlu Prof. Dr. İlker Mataracı, 1997 yılında KTÜ Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi ihtisası yapmış ve 2010 yılında memleketi olan Trabzon’a dönmüştü. Trabzon’da çalıştığı süre içinde Ahi Evren Hastanesinde Kalp Cerrahisi alanında büyük işler başarmış, özellikle ameliyatı zor olan hastaların ameliyatını yaparak hastalarına kendini sevdirmişti. Alçak gönüllü, çalışkan, dürüst tavırlarıyla gece gündüz demeden hastaları için koşturan İlker Hoca haklı bir şöhrete ulaşmıştı.

Kendisinde kalp atışlarında düzensizlik (ritim bozukluğu) sorunu vardı. Bu sebeple birkaç yıl öncesinde kalp atımlarında düzensizlik nedeniyle, bir gün boyunca koroner yoğun bakımda yatarak tedavi görmüş, ardından kendisine koroner anjiografi yapılmış idi. Bunun neticesinde uzun zamandır kalp ritmini düzenleyen ilaçlar kullanıyordu. 2 ay kadar öncesinde Covid- 19 hastalığına yakalanmış, hastalığı ağır geçirmesine rağmen kısa zamanda görevinin başına dönmüştü. Mevcut kalp sorunu, yoğun çalışma temposu, üstüne eklenen Korona hastalığı ve küçük yaştaki oğlunda aniden ortaya çıkan ağır hastalığın tesiri ile İlker hocanın kalbi yorulmuştu.

1 Mart günü Ahi Evren Hastanesinde ameliyathanede çalışmakta iken fenalaşmış, kendisine serum takılarak istirahat için odasına çekilmiş ve sonrasında kalbi durmuş vaziyette bulunmuştu. Odasının kapısının otomatik kapı olması ve sadece içeriden kilidin açılabilmesi sebebiyle, durumu geç fark edilmiş ve ilaç alarak hayatına son verdiğine dair söylentiler yayılmıştı. Yaklaşık 15 gündür Ahi Evren Hastanesi Koroner Yoğun bakım servisinde tedavi gören İlker Hocamız, yoğun çabalara rağmen maalesef genç yaşında hayata veda etti. Trabzon’un yetiştirdiği kıymetli bir evladı idi. Kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Geride bıraktığı ailesine Allah sabır ihsan etsin. Tedavi görmekte olan küçük çocuğuna acil şifalar diliyoruz. Covid-19 pandemisi sebebiyle, sağlık personeline her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Mataracı’nın kaybı çok talihsiz bir durum olmuştur. Tüm sağlık camiasının başı sağ olsun.”

SEYAHAT KISITLAMASI OLACAK MI?
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı güncel verilere göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü “Çok yüksek riskli” kategorisindeki illerin yer aldığı Karadeniz'de seyahat kısıtlaması ve araç denetimleri gündeme geldi. Uzmanlar, bölgede Covid-19 vakalarında düşüş gözlenmemesi halinde, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda kısıtlama ve ek denetim seçeneklerinin masaya yatırılabileceğini söyledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Trabzon'da İngiliz varyantı mutasyonlu virüs oranının yüzde 50’nin üzerine tırmandığını belirterek, “Seyahat kısıtlaması ile ek tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekiyor.” dedi. Bakalım bölge için böyle bir karar hayata geçecek mi?

GÖREVE BAŞLIYOR
Trabzon İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne atanan Yunus Karaman Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Köprübaşı doğumlu Karaman’ın pazartesi günü göreve başlayacağı öğrenildi. Daha önce Düzce Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü olarak görev yapan Karaman'ın emekliye ayrılan Salih Seyyar'ın yerine atandığı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi