BAŞKAN GENÇ’TEN 19 MAYIS MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.  Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yaktığı ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 105. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun en somut ifadesi olan ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir. 19 Mayıs, gençliğe armağan edilen ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize duyduğumuz güvenin en büyük göstergesidir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca, Cumhuriyetimizi daha güçlü kılmak adına emek veren, çalışan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimizin, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, araştıran, sorgulayan ve daima ileriye bakan bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

105 YIL ÖNCE YAKILAN MEŞALE

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük sevdasının gerçeğe dönüşmesi için ilk adımın atıldığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105. yıldönümünde hemşerilerimin, milletimizin ve özellikle aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Başkan Kaya, “105 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin, aziz vatanımızın üzerinde sonsuza dek yanacağına ve üzerimizdeki aydınlığının hiçbir zaman eksilmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimin, milletimizin ve yarınlarımıza ışık olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere; bütün kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA DUYURUSU

Nokta Atış - 05.07.2024 Nokta Atış - 05.07.2024

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusu yayımlandı. Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular, 20-31 Mayıs tarihlerinde elektronik ortamda alınacak. Öğretmen adayları başvuru aşamasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunacak. Sözlü sınava alınmaya hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Sözlü sınav merkezleri Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ile Van'da olacak.