REVİ BASINI AĞIRLADI
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi dün parti mensuplarınca yapılan, seçilmiş Mısır Lideri Mursi’nin vefatı ile ilgili yapılan basın açıklamasının ardından toplantıyı takip eden basın mensupları ile sohbet etti. Revi, basın mensuplarını ‘uzun süredir bir araya gelemedik’ diyerek il başkanlığı makamına davet etti. İl Başkanı Revi burada geçirdiği hastalığı anlatarak, tahlil sonuçlarının da oldukça iyi olduğunu belirtti. Başkan Revi’ye bizler de tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SEL AÇIKLAMASI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlimizde 17 Haziran 2019 günü akşam saatlerinde, mevsim normallerinin üzerinde ve etkili sağanak yağmur yağışı nedeniyle, Ortahisar ilçemiz Pelitli, Konaklar, Çömlekçi ve Değirmendere mahalleleri ile Trabzonspor tesisleri ve Forum AVM civarında yaşayan veya bulunan vatandaşlarımızın bazı olumsuzluklar yaşadığı kamuoyunun malumudur. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve TİSKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, belediyemizin ilgili birimleri, tüm araç, gereç ve personelini seferber ederek yaşanan doğal afete süratle müdahalede bulunmuştur. Aşırı yağmur yağışı nedeniyle, bazı iş yerlerinde ve binaların alt katlarında su baskını olayları yaşanmış olup, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve TİSKİ ekiplerimiz; motopomp, faun, vidanjör ve vaktör araçları ile Çömlekçi alt geçidi başta olmak üzere farklı adres ve noktalardan yapılan ihbarlara konu yağmur sularını tüm imkânları kullanarak tahliye etmiştir. Öte yandan Ortahisar ilçesi eski çimento fabrikası önünde yağış sebebiyle özel araçlarında mahsur kalan vatandaşlarımız da yine itfaiye ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimize ve vatandaşlarımıza, can kaybı yaşanmayan bu doğal afet dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimizi bildirirken, bundan sonra yaşanması muhtemel doğal afetleri önlemek adına gerekli alt ve üst yapı düzenleme çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

MECLİS ARSİN’E YARADI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantılarının ikincisi Belediye Başkanvekili Atilla Ataman’ın başkanlığında gerçekleşti. İstanbul seçimleri nedeniyle katılımın çok yoğun olmadığı meclis toplantısında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait Arsin ilçesindeki futbol, basketbol, voleybol ve tenis sahaları ile mescit ve lavaboların Arsin Belediyesi’ne tahsisi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca yine Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait kafeteryanın Millet Kütüphanesine dönüştürülmesi üzere Arsin Belediyesi’ne tahsisi de onaylandı. Araklı’da yaşanan sel felaketi nedeniyle kısa süren Meclis toplantısında Altındere Vadisi’nde yapılacak tesisler için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan 1 milyon liranın üzerinde hibe desteği alındığı belirtildi.

İNAN’IN 1990 HATIRLATMASI
MHP Ortahisar eski meclis üyesi İsmail İnan, sosyal medyadan Araklı’da yaşanan sel felaketine atıfta bulunarak bir paylaşımda bulundu. İçinde nokta atışların bulunduğu paylaşımını aynen aktarıyoruz: “18 Haziran 1990 sel felaketini hatırlayanlarınız vardır. Hani sahil yolunda ki tüm köprülerin yıkıldığı ve merkez de Sanayi sitesinin çok büyük zarara uğradığı günden bahsediyorum... Tam 29 yıl öncesi... Hatırlayanlar olmuştur. Bu günde 18 Haziran. 29 yıl sonrası. Ne değişti Koca bir HİÇ belki yolların kalitesi belki araçların markası ve renkleri değişti. Ama tecrübe ve şehir plancılarının yaptığı planlara müdahale ve dere yataklarına yapılan binalar değişmedi. O tarihte çok olmayan HES’ler lügatımıza girdi çevre ve ağaç katliamından sonra birde kafasına göre -Baraj Kapağı açılması, -Baraj kapağı patlaması, -Baraj cebri borusu patlama şeklinde olaylar kamuoyuna yansıtılıyor...Yok yok!!! Biz şehirleşme ve yaşam şartlarımızı yeniden gözden geçirecek cesur yöneticiler arıyoruz... 29 yıl önceki kayıplarımız 45 kişiydi. Bugün, yarın, ertesi gün kaç kişi olacak bilmiyorum... Rahmetleri bol olsun..

Editör: Haber Merkezi