ÜÇ PARTİDEN BAĞIMSIZ ADAYA DESTEK

Trabzon Vakfıkebir CHP İlçe Başkanı Olcay Bahadır, Vakfıkebir Saadet Partisi İlçe Başkanı Birol Yavuz, Vakfıkebir Demokrat Parti İlçe Başkanı Muharrem Somoğlu, Vakfıkebir bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet İhsan Hacifettahoglu’nu destekleme kararı aldı. Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, “31 Mart Yerel Seçimleri ülkemiz için ve Vakfıkebir’imiz için büyük önem arz etmektedir. İlçemizin daha yaşanabilir bir yer olması ve hak ettiği değeri bulması en büyük temennimizdir. Vakfıkebir’i son 10 yıldır yönetenler iktidar sevdasına kapılmış, halktan uzaklaşmış, kadim ilçemizin ihtiyaçlarına cevap veremez duruma gelmiştir. Belediyemizin kasasını boşaltan bu aciz yönetim 2024 yılı olmasına rağmen ilçemize bir pazar yeri bile kazandıramamıştır. Varlık içinde olması gereken ilçemizi yokluğa sürükleyen bu aklın artık Vakfıkebir’e kazandıracağı hiçbir şey kalmamıştır. Vakfıkebir’in bu içler acısı hali bizi derinden üzmektedir.  Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ilçe teşkilatları olarak siyasi kimliğimizi ve siyasi hırslarımızı bir kenara bırakıp 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde bağımsız aday olan Sayın Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu'nu destekleme kararı almış bulunmaktayız. Bu kararı almamızdaki en büyük sebep, ilçemizin ve halkımızın daha iyi bir yönetimi hak ettiğine olan inancımızdır. Sayın Hacıfettahoğlu'nun ilçemizi adil bir anlayış ile yöneteceğinden ve Vakfıkebir'in gelişmesi için var gücü ile çalışacağından şüphemiz yoktur. Demokratik süreçte adaylık hakkını kullanarak Vakfıkebir'e hizmet etmeye talip olan Sayın Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu'na başarılar diler, seçim sürecinin ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.

İKİ İLÇEYE ATAMA

Nokta Atış - 10.05.2024 Nokta Atış - 10.05.2024

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala, Trabzon’da siyasi partilerde dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı ile iş birliği yapabileceği ifade edilen Büyük Birlik Partisi’nde 2 ilçeye atama yapıldı. Büyük Birlik Partisi’nde Çarşıbaşı İlçe Başkanlığına Ali Osman Demir atanırken, Akçaabat İlçe Başkanlığına da Hüseyin Serbest atandı. Ataması yapılan her iki ilçe başkanına da kararı Muharrem Danışmaz bildirdi. Danışmaz,  Demir’in atamasını, “Çarşıbaşı ilçe başkanlığına Ali Osman Demir atanmıştır kendisine ve ekibine başarılar dileriz.” şeklinde duyururken, Serbest’in atamasını ise, “Trabzon'da bayrak yarışı devam ediyor. Trabzon'un en büyük ilçesi olan Akçaabat’a ilçe başkanı olarak Hüseyin Serbest atanmıştır. Sefer bizden zafer Allah'tan.” ifadelerine yer verdi.

MİKTAR AZALDI GELİR ARTTI

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı (KFMİB) Hasan Sabır, 2023’de Türkiye fındık ihracatında miktarın azalmasına rağmen, elde edilen kazancın bir önceki yıla göre artış gösterdiğine dikkat çekerek, piyasada oluşacak dengeli fiyat politikaların her kesime kazanç sağladığını söyledi. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve TRT Trabzon Radyosu’nun işbirliği ile hazırlanan ve her hafta “Hayatın İçinden Programı”nda yer alan “Fındık Saati”ne konuk olan Hasan Sabır, Türkiye fındık ihracatının geçen yıl 283 bin 519 ton iç fındık karşılığında 1 milyar 864 milyon 551 bin dolar elde edilerek tamamlandığını açıkladı. 2022’de ise 312 bin 564 ton iç fındık ihracatı karşılığında 1 milyar 748 milyon 835 bin dolarlık ihracatın yapılmış olduğunu hatırlatan KFMİB Başkanı Sabır şu değerlendirmeyi yaptı: “Tabloya bakıldığında bir önceki yıla göre miktar bazında azalmaya karşı gelir kısmında artışımız var. Yüzümüz güldü. Bu fiyatlardan kaynaklanan bir tablo. Ancak ihraç miktarı kısmı da çok önemli. Sonuçta ihraç miktarının azalması demek, fabrikaların çalışma kapasitesinin düşmesi, elimizde ürün kalması anlamına da geliyor. 2023’te bir önceki yıla göre 29 bin ton civarında bir iç fındık ihraç azalması var. İhraç rakamlarına baktığımız zaman 2021 yılında 344 bin tonluk bir iç fındık ihracatı ve karşılığında 2 milyar 260 milyon dolarlık bir döviz kazanımı var. Bizim fındık ihracatında ideal rakamlarımızın böyle olması gerekiyor.”