TRABZON’UN GURUR GÜNÜ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon’un Kurtuluşunun 106.Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: “Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1461’de İstanbul’u fethedip Bizans İmparatorluğu’na son vermesinin ardından güçlü bir ticaret ve kültür merkezi haline gelen, Milli Mücadele Dönemi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgü dolu sözlerine mazhar olan Trabzon’umuzun, 24 Şubat 1918’de işgal kuvvetlerini topraklarından temizlemesinin bu yıl 106. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Trabzon’umuzun 24 Şubat kurtuluş günü vesilesi ile vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın her şeyin üstünde olduğunu çok iyi bilen; bunu birlik ve beraberlik ruhu ile güçlendiren tüm Trabzonlu hemşehrilerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizin düşman işgalinden temizlenmesinin  106. yıl dönümünde, canları pahasına topraklarını savunan aziz şehitlerimize ve sonradan ebediyete irtihal eden gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” Bizler de bu vesileyle Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümünde yaşadığımız bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatanlaştıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

ZORLUOĞLU’NDAN BORSAYA ZİYARET

Nokta Atış - 01.05.2024 Nokta Atış - 01.05.2024

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret ederek Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüş alışverişinde bulundu. Görevde bulunduğu süre zarfında borsa ile birlikte uyum içerisinde güzel işlere imza attıklarını belirten Zorluoğlu, bir lokomotif görevi üstlendiği fındıkta olduğu gibi çay ve diğer tarımsal ürünlerde de önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ve bunun da takdire şayan olduğunu söyledi. TTB Başkanları Özer ve Ergan da Zorluoğlu’na Trabzon’a bu güne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, başarı dileklerini ilettiler.

YARATANA HESAP VERECEĞİZ

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta; AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mustafa Aynacı, Belediye Meclisi Üyeleri, AK Parti ve MHP teşkilat mensuplarıyla birlikte Küçük Sanayi Sitesindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Muhammet Balta; “10 yıl önce 45 projeyle halkımızın karşısına çıktık. Bu 45 projemizin 38’ine dokunduk, bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. Vaat ettiğimiz projelerin haricinde yaptığımız projelerle 69 projeyi ilçemize kazandırdık. Vakfıkebir’in bugününe değil, yarınına, geleceğine talibiz. Altyapı problemlerini çözerek üstyapı yatırımlarını yapmak istiyoruz. Yık yap olmasın, kaynaklarımıza yazık etmeyelim diyoruz. Kurumsal yapısıyla, öz kaynaklarıyla, kişiye bağlı olmayan bir Vakfıkebir Belediyesi oluşturma gayretinde olduk. Her attığımız adım vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda olmuştur. Hizmetin hızını ve kalitesini artırdıkça isteklerin bireyselleştiğini görüyoruz. Birinci önceliğimiz toplumsal hizmetlerdir. Bireysel hizmet noktasında, vatandaşlarımıza önceliklerimizi anlatıyor, duruşumuzu onların takdirlerine bırakıyoruz. Hiçbir zaman vatandaşımızın yüzüne söyleyemediğimizi arkasından söylemedik.” dedi. Hiç kimseye kin beslemediklerini belirten Başkan Balta, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şeffaf bir şekilde herkese eşit hizmet götürme gayreti içerisinde olacağız. Hizmet için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sonuçta takdir halkımızındır. İnsanlarımız bizlere güvendi, destek verdi, çok ciddi bir sorumluluk taşıyoruz. Hizmet ederken sadece ilçe halkımıza değil, bizi Yüce Allah’a da hesap vereceğiz düşüncesini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz.” ifadelerini kullandı.