TRABZON TEMAD’DA YER SIKINTISI

Nokta Atış - 08.07.2024 Nokta Atış - 08.07.2024

Trabzon TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti. Trabzon TEMAD Yönetim kurulu üyeleri Başkan Erdoğan Usta, Başkan Yardımcısı Mehmet Can, Durmuş Aydın, İsmet Kıran, Muammer Mersinli; Vali Yıldırım’ı ziyaret ederek Türkiye Emekli Astsubayların sıkıntılarını dile getirdi. Başkan Usta ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “En önemli sıkıntımızın yer sıkıntısı olduğunu Sayın Valimize ilettik. Sayın Valimize bizi kabul ettiği için teşekkür eder görevinde başarılar dileriz.” dedi.

GELECEĞİNİZİ KAYBETMEYİN

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Suç Araştırma ve Soruşturma Uzmanı İlhan Tozluyurt, KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. İlhan Tozluyurt, programda konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Birimi tarafından planlanan ve yürütülen televizyon programının konuğu, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Suç Araştırma ve Soruşturma Uzmanı İlhan Tozluyurt oldu. Bilişim suçları hakkında konuşan İlhan Tozluyurt, “Bilişim suçlarının işlenmesi için iki şey gereklidir; birincisi internet, ikincisi akıllı cihaz. Bu ikisi olduğu zaman suçların kolay işlenebildiğini görmekteyiz. Genelde dolandırıcılık ‘fake’ dediğimiz sahte hesaplardan yapılmaktadır. Bu suçlar, global suçlardır. Bütün dünyayı ilgilendirir.” dedi. Programda, dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlere dikkat çeken İlhan Tozluyurt, “Oltalama (linkler) ve sosyal mühendislik, şuan dolandırıcıların en fazla kullandığı yöntemler arasındadır. Bu yöntemler ile kişilerin akıllı cihazlarından kişisel bilgileri ele geçirmektedirler. Fiziksel olarak kurban ile dolandırıcının yan yana gelmemesi sayesinde de dolandırıcılıklar rahatça yapılabilmektedir. ATM cihazları kullanılırken de dikkat edilmelidir. Bunun önüne geçilmesi için bazı önerilerde bulunmaktayız. Kalabalık alanlardaki ATM’lerin kullanılması, mümkünse bankaların yanında bulunan yani bankalara bağlı ATM’lerin kullanılması, işlem yapılacak olan kart yuvasının kontrol edilmesi, şifre girilirken kimsenin görmeyeceği şekilde kapatılması gibi önlemler alınabilir.” şeklinde konuştu. Suç Araştırma ve Soruşturma Uzmanı İlhan Tozluyurt, dolandırıcılık çeşitleri hakkında, “Sosyal medyada, kiralık hesap üzerinden de çok fazla dolandırıcılık olayıyla karşılaşmaktayız. Özellikle çok takipçili butik hesaplarında bu olayı yaşamaktayız. Hesabınızı kesinlikle kiraya vermeyin, geleceğinizi de kaybetmeyin. Bu tür dolandırıcılıklara çeşitli örnekler verebiliriz; öğrencilere karşılıksız burs dolandırıcılığı, otel ve restoran rezervasyon dolandırıcılığı, çekiliş dolandırıcılığı, kiralık ev dolandırıcılığı gibi olaylarla karşılaşmaktayız.” dedi.

ELEKTRİKLER KESİLECEK

Trabzon’un bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşanacak. Ortahisar ilçesine bağlı; Esentepe Mahallesi’nde 26-27 Ocak’ta yatırım tesislerinin devreye alınması çalışması dolayısıyla 09.00 ve 16.00 saatleri arasında kısmi elektrik kesintisi yaşanacak. Of ilçesine bağlı; Yeni Mahalle TOKİ Konutlarında 27 Ocak’ta 3. şahıs bağlantı çalışması dolayısıyla 13.00 ve 15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Of ilçesine bağlı; Yazlık Mahallesi’nde bakım onarım çalışması dolayısıyla 28 Ocak’ta 09.00 ve 14.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Sürmene ilçesine bağlı; Çamburnu Mahallesi ve Yeniay Mahallesi’nde bakım onarım çalışması dolayısıyla 28 Ocak’ta 09.00 ve 14.00 saatleri ara