VALİ BIÇAK DÖVDÜ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem ve Sürmene Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk bıçağıyla meşhur olan Sürmene ilçesinde, bıçak ve kılıç ustası Rasim Özyiğit ve kardeşlerini Soğuksu Mahallesi’nde bıçak yaptıkları atölyede ziyaret etti. Aziz Yıldırım kolları sıvayarak ocak başında Rasim ustayla birlikte dövme bıçak yaptılar. Özyiğit kardeşler döverek yaptıkları bıçağı Vali Yıldırım‘a hediye ettiler. Vali Yıldırım, Özyiğit kardeşlere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

GÖREV DEĞİŞİMİ

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı Suat Bayraktar oldu. Görevi devreden İsmail Albayrak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başkanlık görevini yapılan görev bölümünü sonucunda oybirliği ile kurul arkadaşım ve yardımcım Sayın Suat Bayraktar'a gönül rahatlığıyla devretmiş bulunuyorum. Fındık üreticilerimize ve derneğimize yararlı önderlik yapacağına inanıyorum. Bu yolda başkanımıza başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı. Bizler de Başkan Bayraktar’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

SAĞLIKÇILARA ÖNEMLİ EĞİTİM

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünde işe yeni başlayacak sağlık personeli, stajyer ve eğitimi yenilenmesi gereken çalışanlara Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bu bağlamda  Müdürlüğümüz Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen’in işyeri, çalışan sağlığı ve güvenliği konularının önemine değindiği konuşmaları ile açılışını yaptığı ve devamında İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Usta’nın kapanışını yaptığı müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren çalışanlarımıza, İş Güvenliği Uzmanları ve İşyeri Hekimleri tarafından  6331 Sayılı iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Çok Tehlikeli Sınıf 16 saatlik  Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenlenerek başarılı olanlara belgeleri verildi.” denildi.

Nokta Atış - 08.07.2024 Nokta Atış - 08.07.2024

ŞEHİR YAZA HAZIRLANIYOR

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçe genelinde park, bahçe ve ortak kullanım alanlarında ve yeşil alanlarda temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içinde bulunan 100’ün üzerinde park ve yeşil alanda, peyzaj çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda yaz mevsimine uygun bitki, çalı, fidan ve çiçeklerin dikilmesinin yanı sıra budama, çim biçme çalışmaları da eş zamanlı yürütülerek park ve bahçeler, güzel ve düzenli bir görünüme kavuşturuluyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, günlük faaliyetlerine ek olarak sıcaklıkların arttığı bu günlerde, çöp konteynerlerini, sokak ve kaldırımları düzenli olarak yıkıyor. Özellikle semt pazarlarının açıldığı mahallelerde pazar yerleri, faaliyetler sona erdikten sonra deterjanlı suyla yıkanıyor. Makine İkmal Müdürlüğü ekipleri de mahallerde vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen korkuluk ve ferforje montajıyla ilgili talepleri eksiksiz yerine getiriyor. Bu kapsamda, Tosköy Mahallesi Dülgeroğlu mevkiinde 70 metre korkuluk montajı ve Boztepe Mahallesi Mazlum Sokak’ta 30 metre korkuluk montajı yapıldı. Diğer yandan vatandaşların önemli şikâyet konuları arasında yer alan sokak satıcıları ve dilenciler konusunda da gerekli işlemler eksiksiz bir şekilde yerine getirilerek, vatandaşların istismar edilmesinin önüne geçiliyor.