Başkan geçlerle
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Polis Meslek Eğitim Sınavına hazırlık kursunda eğitim gören genç polis adaylarını ziyaret etti.
Polis adayları, zorlu eğitim süreçlerine başlarken, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bu süreçte gençleri yalnız bırakmadı. Başkan Ekim, POMEM’de eğitim gören gençleri ziyaret ederek onların moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla bir konuşma yaptı. Başkan Ekim, konuşmasında, “Polislik mesleği yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda topluma güven ve adalet sağlayan kutsal bir görevdir. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Sizler, bu ülkenin güvenli yarınlarını inşa edecek olan neferlerimizsiniz. Eğitim sürecinde karşılaşacağınız zorluklar, sadece birer basamak olacak. Gösterdiğiniz kararlılık ve azimle hem kendinize hem de milletimize layık birer polis olacağınıza yürekten inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. Akçaabat Belediyesi’nin bir önceki yıl POMEM kursundan faydalanan bir kursiyeri duygu ve düşüncelerini dile getirdi. “Başta başkanımıza bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Başarılı bir şekilde polis okuluna yerleştim. Mesleki kariyerime adım attım. Okulum devam ediyor. İnşallah burada kurs gören arkadaşlarımızda başarılı olurlar. Başkanımız gençler için gayret gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yüzde 80 ruhsatlı!
Uzungöl Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin İnan: “Birkaç gün önce yaşanan üzücü olayda, insani olarak herkesin içi yandı. Ancak “içimiz acıdı” diye haksız yere bir yerlere saldırmanın, hedef göstermenin ve öyleymiş gibi davranmanın bir anlamı yok. Öncesinde bilinmesini isterim ki Uzungöl’e yapılan olumlu ve olumsuz eleştiriler her zaman dikkatimizi çekmiştir. Bu eleştirilerden, kendimizi geliştirmek adına yapıcı olanları her zaman dikkate aldık. Ancak haksızlık yapıldığında da sürekli karşısında durduk; bugün olduğu gibi. Uzungöl’deki duruma gelecek olursak: Turizm Bakanlığı’nın işletmeleri kayıt altına almasıyla birlikte, basit konaklama belgeleri ve turizm işletme belgeleri ile belirli bir standarda ulaşılmaya çalışılmıştır. Turizm Bakanlığı tarafından yapılan belgelendirme çalışmalarında, işletmelerin öncelikli olarak yangın ruhsatına sahip olması gerektiği belirtilmiştir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Uzungöl’de son üç yılda yapmış olduğu çalışmaları bizzat gözlemledim. Bu süreçte titizlikle çalıştıklarını ve kimseye müsamaha göstermediklerini net bir şekilde gördüm. Uzungöl’de işletmeler, belge almak için önce yangın ruhsatı prosedürlerini yerine getirmek zorundadır. Bu, bir ila iki yıl süren ve büyük çapta maliyetli bir çalışmayı gerektiren bir süreçtir. Birçok işletme hâlâ bu çalışmaları tamamlamaya devam etmektedir. Eğer bu konuda herhangi bir tolerans gösterilseydi, şu anda Uzungöl’deki bütün işletmeler belgeli olabilirdi. Şu an ise Uzungöl’de işletmelerin yaklaşık %80’i ruhsat almış durumda, geri kalan kısmının evrak işlemleri ise devam etmektedir. Son üç-dört gündür yapılan açıklamaların Uzungöl’e dayatılmaya çalışılması doğru değildir. Şovmen ruhlu, mikrofon hastalığına yakalanmış kişiler, Uzungöl’ün adını kullanmayı bıraksınlar. Kendiişlerine bakarak, kendilerini ve çevresindekileri geliştirmeye, işletmelerin kalitesini artırmaya odaklansınlar. Kayıt dışı algısı yaratmaya çalışanların, yangına değirmen taşıdığı açıkça görülmektedir.
Zam farkı ödeniyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların 2025 yılı zam farkları ile harp ve vazife malullüğü aylığı alanların 2024 yılı ek ödemeleri hesaplara yatırıldı. Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların bu yılki zam farkları ile harp ve vazife malullüğü aylığı alanların geçen yılki ek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını belirtti. Ödemelerin hayırlı olmasını dileyen Işıkhan, 4/1-c Emekli Sandığı kapsamında aylık alan 2 milyon 486 bin 870 kişiye 8 milyar 125 milyon lira zam farkı, harp ve vazife malullüğü aylığı alan veya hak sahibi 58 bin 644 kişiye ise 1 milyar 339 milyon ek ödeme yapılacağını kaydetti. Ödemeler aylık alınan banka ve PTT şubelerinden yapılacak.
TTSO’da toplantı
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) hazırlıklarını sürdürdüğü Trabzon Tekstil ve Ayakkabı Sektörü Kümelenme Projesi'nin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kümelenme projeleriyle firmaların ihracat kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Trabzon Tekstil ve Ayakkabı Sektörü Bilgilendirme Toplantısı'na TTSO Başkanı Erkut Çelebi ile tekstil ve ayakkabı sektöründeki üreticiler ve pazarlamacılar katıldı. Toplantıda Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri, URGE Projesi Desteği, kümelenme projelerinin firmalara sağladığı avantajlar, URGE projelerine katılma şartları, proje faaliyetleri gibi konularda sunum yapıldı, firma temsilcilerinin soruları yanıtlandı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kümelenme projeleriyle oda üyesi firmaların ihracat kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Önümüzdeki dönemde ihracat yapan firmalar daha kolay ayakta kalabilecek. Bu nedenle mobilya, gıda, sağlık turizmi, inşaat sektörlerinde yürüttüğümüz kümelenme projelerine tekstil ve ayakkabı sektörünü de ekliyoruz. Amacımız üyelerimizin dünya ile bağlantılarını güçlendirmek, yurt dışına mal satmalarını sağlamak" diye konuştu.