KADINLARDAN ANLAMLI PROJE

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Kadınla Başlar Derneği’nin Zorlu Grand Otel’de düzenlediği SMA Hastası Berfin için düzenlediği kermese katıldı. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, “Kadınlar bizim başımızın tacı. Onların yapmış olduğu duyarlı projelere destek vermeye devam edeceğiz. Şehrimizin başarılı iş kadını Hülya Ulusoy’a ve yönetim kurulu üyelerine Kadınla Başlar Derneği ile yaptıkları bu anlamlı proje için şahsım ve partim adına çok teşekkür ediyorum.” dedi. Biz de bu anlamlı projeden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.

DEPREM ŞEHİTLERİ TÜRKÜLERLE ANILDI

Nokta Atış - 11.05.2024 Nokta Atış - 11.05.2024

Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Halk Müziği Kulübü öğrencileri 6 Şubat Depremi Anma Konseri düzenledi. KTÜ AKM’de 6 Şubat tarihindeki depremde enkaz altında kalarak şehit olan Ebrar Göde ve KTÜ’de çeşitli bölümlerde öğrenim gören 4.sınıf öğrencileri Baha Karadu, Zeynep Yağmur Gürsoy, Mehmet Yasin Bulanık, 2. Sınıf öğrencisi Umut Mercan ile 1.sınıf öğrencileri Berkay Alayoğlu ve Nizamettin Yasinoğlu’nun anısına ‘6 Şubat Depremi Anma Konseri’ düzenlendi. Sunuculuğunu Yusuf Berke Bostancı’nın yaptığı nefesli de Yusuf Yetim, bağlamalarda Kaya Aydoğan, Ömer Faruk Şahin, Aslan Ardıç, Eren Ağrı, gitarda Ramazan Göksu ve ritim de de Osman Özaksu’nun yer aldığı programda deprem şehitlerinin sevdiği türküleri arkadaşları Ezgi Yakupçebioğlu, Kaan Gümüşgöz, Kübra Dinler, Ömer Faruk İsot, Yasemin Kırbıyık, Zeynep Nur Baştan, Nisa Poyraz, Ramazan Göksu ve Eren Ağrı seslendirdiler. Program esnasında Ebrar Göde de unutulmadı ve geçen yıl seslendiği türkünün görüntüsü ekrana verildi. Bu esnada salonda bulunan arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadılar.

ELEKTRİKLER KESİLECEK

Trabzon'un Çaykara ilçesinde elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı; Işıklı Mahallesi’nde bugün 09.00 ile 12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

HASTANELER DOLUP TAŞIYOR

Koronavirüs salgını JN.1 varyantıyla korku saçmaya devam ediyor. 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs JN.1 varyantıyla korku saçmaya devam ediyor. Fransa, ABD, Singapur ve Kanada'nın da aralarında olduğu 41 ülkede tespit edilen varyant Dünya Sağlık Örgütü tarafından da takibe alınırken, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ülkedeki güncel vakaların yüzde 44'ünden fazlasının da JN.1 varyantı olduğunu açıkladı. 2019'un son haftalarında Çin'de ortaya çıktıktan sonra milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını JN.1 varyantıyla korku saçmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü'nün hafta içinde “uyarı” yaptığı JN.1 varyantının dünya genelinde yayılmaya başladığı açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü, JN.1 varyantını “takip edilecek varyant” listesine almıştı. Şu ana kadar Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere ve İsveç'te vaka sayılarının hızla arttığı ve bu ülkelerle birlikte 41 ülkede JN.1 varyantının tespit edildiği kayıtlara geçti. Öte yandan ABD'deki güncel vakaların yüzde 44'ünden fazlasının da JN.1 varyantı olduğunu ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri resmi olarak açıkladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ohio Devlet Üniversitesi'nden Carlso Malvestutto, “Salgını önleyici önlemler giderek azaldı. Son aylarda Covid-19 nedeniyle hastaneye yatanların hiçbiri güncel aşıyı olmamış.” dedi. Yetkililer aşıya ilginin azaldığını açıkladı. Dünyanın önde gelen gazetelerinden Financial Times, ABD nüfusunun sadece yüzde 18'inin güncellenmiş Covid-19 aşısı olduğunu hatırlatırken, ABD'de Covid-19 sebebiyle hastaneye yatışların geçen haftaya göre yüzde 10 arttığını da belirtti. Uzmanlar, ölüm oranının ise diğer varyantlara göre daha düşük olduğuna dikkat çekse de önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.