HALK GÜNÜNE REKOR İLGİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, seçimden sonra 27 günde 2 bin 488 kişiyle makamında görüştü. Başkan Genç, geçtiğimiz hafta yapılan halk buluşmaları programında ise 240 kişiyle birebir görüştü. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşın istek ve taleplerini doğrudan alabilmek için Büyükşehir Belediyesi’nde “Halk Buluşmaları” adı altında program düzenledi. Başkan Genç, 240 vatandaşın katılımıyla gün boyu süren halk buluşmasında, vatandaşların taleplerini dinledi. Vatandaşlara yönelik düzenli ve sistemli hizmet sunacaklarını belirten Genç, “Yerel yönetimlerin başarısında halkın katılımı ve geri bildirimleri çok önemli. Şehrimizin kalkınması ve vatandaşlarımızın daha kaliteli bir yaşam sürmesi için belediye yönetiminin çabalarının yanında, halkımızın görüşleri, istekleri ve talepleri bu sürecin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu buluşmalar, siz değerli hemşerilerimizin sorunlarını, önerilerini ve beklentilerini doğrudan bizlere iletebileceği bir fırsattır. Her birinizin sesini duymak, ihtiyaçlarınızı anlamak ve bunlara çözüm üretmek bizim en temel görevlerimizden biridir.” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Ortahisar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında, belediyede çalışan memurları kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkanlıkta gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Başkanvekili Murat Özçilingir, Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Trabzon Şubesi Başkanı Haydar Karsan, kurum müdürleri ve sendika temsilcileri katıldı. Belediyede çalışan kamu emekçilerinin maaşlarına iyileştirme yapılmasını öngören Sosyal Denge Sözleşmesini (SDS), Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt birlikte imzaladı. Sözleşmede memur maaşlarına yansıyan SDS ücretlerine en üst sınır olan tavan ücretin üzerinde bir zam yaptıklarını vurgulayan Başkan Kaya, yapılan sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Emek mücadelesi en kutsal mücadelelerden biridir. Biz ‘Emek en yüce değerdir’ diye inanan insanların partisiyiz. Dolayısıyla partimizin düşüncesine uygun olarak her alanda adımlarımızı attık, sendikal mücadele alanında da atmaya devam edeceğiz. Biz, çalışma barışının çok değerli olduğuna inanıyoruz ve bu barışın korunması adına kurum olarak yapmamız gereken fedakârlık ne ise onları yapma kararlılığı içinde olacağız. Sizlerin yanında olmak, emeğin yanında olmak temel gayemizdir.”

CEZAEVİNDEN ÇAĞRI

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde teröre meydan okuyarak her türlü dayanışma ve paylaşma sosyal projelerin içinde yer alan Abdullah Özer’in tutuklandığı öğrenildi. Trabzon’da lojistik sektöründe faaliyet gösteren Abdullah Özer, ‘Hendek Terörü’ olaylarından itibaren sürekli Doğu, ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki üs noktaları ziyaret ederek, askerlere moral oldu. Defalarca, Hakkari, Şırnak, Van, Mardin, Diyarbakır, Tunceli’deki askerlerin yanına giderek, onlarla piknik yapan Özer, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın Pülümür Vadisinde şehit olduğu noktada bayrak asarken, teröristlerin hedefi olmuştu. Edinilen bilgiye göre; bayrağı asıp, aracına gittiği esnada, sarp araziden ateş açılan Özer de yanında bulunan ruhsat süresi geçmiş silahla karşılık verdi. Olayın ardından silahını yetkililere teslim eden Özer’e Şırnak Asliye Mahkemesi tarafından ‘Ruhsatsız Silah veya Mermi Alma, Bulundurma ve ya Taşıma’ maddesinden dava açıldı. 4 yıl görülen dava sonunda Özer mahkumiyet alarak, Beşikdüzü Cezaevi’ne gönderildi. Özer, yetkililere çağrıda bulunarak, “Terörle mücadelede kullandığım silah mahkum olmama sebebiyet verdi. Yetkililerden sesimi duymalarını istiyorum.” çağrısında bulundu. Özer’in şirket çalışanları da, filosundaki bir TIR’ın dorsesine de ‘Önce takdir sonra ceza’ yazılı pankartı asarak yola çıktı. Özer, “Hendek terörü olaylarında defalarca Doğu ve Güneydoğu’da olmam sebebi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan takdir alarak 30 Ağustos resepsiyonuna davet edildim. Külliyede Cumhurbaşkanımızla sohbet ettim. Şimdi de cumhurbaşkanımızdan mahkumiyet almama neden olan silahtan dolayı verilen cezanın silinmesini talep ediyorum.” mesajını verdi.

Nokta Atış - 11.07.2024 Nokta Atış - 11.07.2024