AKÇAABAT’I KUTLUYORUZ
Eşsiz güzelliği ve tarihi Ortamahalle evleri ile bölgenin cazibe merkezi olan Akçaabat artık bir tık ötede. Vatandaşlar “Panorama Akçaabat” ile ilçeyi bulundukları yerden her an rahatlıkla gezip görebiliyor. Hem ilçenin hem de şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yapılan bu işten ötürü Akçaabat Belediyesi’ni kutluyoruz. Aynı zamanda projenin hayata geçmesi için araştırmacı kimliğini konuşturan Akçaabat Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Recep Şen’i de ayrıca tebrik ediyoruz. Şen, Akçaabat’ta belediyenin kurumsal yapısını güçlendirip tanınırlığı arttırmak için güzel işlere imza atıyor.

ANKARA’DAKİ BULUŞMA
Trabzon protokolü Ankara’ya çıkarma yapıp şehir ulaşımı ile ilgili istişarelerde bulundu. Buluşmanın ardından basına servis edilen habere göre çok da farklı şeyler konuşulmamış. Mesela demiryolu ile ilgili bir açıklama okuyamadık. Yine hafif raylı sistemi de göremedik. Gördüğümüz her seçim dönemi vaat edilen projeler yeniden masaya yatmış. Ne diyelim vardır Ankara heyetinin bir bildiği.

ÇAYKUR’A 600 İŞÇİ ALINACAK
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçilerden 2020 yılı içerisinde 590 kişinin emekli olmalarından dolayı önemli sayıda işçi açığı ortaya çıktığını belirtti.

Kapasite artırımı ile birlikte ÇAYKUR'da iş gücünün arttığına işaret eden Avcı, “Yapımı tamamlanan yaş çay fabrikası ve bazı fabrikalardaki imalat makine sayısı artışından dolayı yaş çay işleme kapasitesi arttı. Böylece mevcut iş gücü ihtiyacında da artış gösterdi. Bu anlamda ilgili bakanlık ile gerekli görüşmeleri tamamladık. Personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla ÇAYKUR'a 2021 yılı yaş çay sezonu başlayana kadar 600 mevsimlik işçi almayı planladık.” dedi.

ACI GÜN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’nun halası Hatice Zorlu hayatını kaybetti. Zorlu’nun cenazesi bugün Çaykara Merkez Hurmalık Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla toprağa verilecek. Zorlu’ya Allah’tan rahmet geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

REŞADİYE KAVŞAĞI KALDIRILIYOR MU?
Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Pazarkapı Mahallesi’nde yapılan Reşadiye Kavşağı ile ilgili tartışmalar son mu buluyor? Yapımına başlandığı günden itibaren eleştirilerin odağında olan Reşadiye kavşağının kaldırılması noktasında çalışma yürütüldüğü öğrenildi. Siyasiler, ilgili sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve Trabzonlu vatandaşlar tarafından şehrin silüetini bozduğu gerekçesiyle karşı çıkılan Reşadiye kavşağının kaldırılacağı yönündeki iddialar, şehirde memnuniyet yarattı.

Trabzon’un tarihi dokusunu olumsuz etkileyen Reşadiye kavşağının ulaşım ve trafikte de bir rahatlama yaratmadığı kamuoyu tarafından sık sık dile getiriliyor. Reşadiye kavşağı yerine hemzemin geçit ve akıllı kavşak yapılarak sorunun çözülebileceği ifade ediliyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da siyasiler, şehrin dinamikleri ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda konu ile yakından ilgilendiği bilgisine ulaşıldı.

Başkan Zorluoğlu’nun Ankara temasları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmelerde, Reşadiye kavşağı ile ilgili de girişimde bulunduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi