HİÇBİR MAHALLEMİZİ İHMAL ETMEDİK

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti olarak kırsal mahallelerde başta ulaşım olmak üzere altyapı sorunlarının çözümü için ciddi bir yatırım yaptıklarına vurgu yaptı. Başkan Genç, “Trabzon’umuzdaki 536 mahallemizin tamamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet ve proje üreteceğiz. Bazı mahallelerimizde nüfus yoğunluğu fazla olduğu için buralarda daha fazla proje üreteceğiz. Bugüne kadar Ortahisar’ımızda hiçbir mahallemizi ihmal etmedik, bundan sonra da 18 ilçemizin tamamında ihmal etmeyeceğiz.” dedi.

Nokta Atış - 19.04.2024 Nokta Atış - 19.04.2024

TİYATRO SANATIN ÖNEMLİ DALI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Ekim mesajında, “İnsanı insan yapan yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olan sanat, toplumların da en önemli gelişmişlik ölçütlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Bu anlamda tiyatro da sanatın önemli bir kolu olarak, insanların çabasıyla, insanlık için varlığını sürdürmektedir. İlk örnekleri milattan önceki yıllara dayanan, asırlardır insana, doğaya, dünyaya, yaşama dair ne varsa olağanca yalınlığıyla anlatan tiyatro, en çarpıcı ve önemli sanat dallarından biridir. Tiyatro; yazarından yönetmenine, oyuncusundan tasarımcısına, suflöründen rejisine, perde önü ve arkasında görünen-görünmeyen pek çok emektarıyla, güldüren, hüzünlendiren, düşündüren, sorgulatan ve eğiten büyük ve büyülü bir dünyadır. Tiyatro, bir yandan insan öykülerini yansıtırken, diğer yandan toplumun dilinin, kültürünün, duyarlılığının gelişmesine katkı sağladığı için eğitici bir işlev de üstlenmektedir. İnsanlığa ait tüm duyguları içinde barındıran bir sanat olarak tiyatro, duyguları roller aracılığıyla toplumsal mesajlara dönüştüren, asırlardır güzel sanatların en ilgi çeken dallarından biridir. Bu duygu ve düşünceler ile geçmişten günümüze kadar bu önemli görevi üstlenerek tiyatro yapan, tiyatroya emek veren tüm sanatçıları saygı ve sevgiyle anıyor, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Trabzon Şube Başkanı Metin Serdar, ‘Aile Hekimliği Çalışanları Vergide Adalet İstiyor Eylemleri’nin altıncı haftasında olduğunu belirterek vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Başkan Serdar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cebimize daha girmeden eriyen ücretlerimizden yüksek vergi kesintisine karşı eylemlerimizi sürecek! Aile hekimliği çalışanları altı haftadır ‘Vergide Adalet İstiyoruz!’ diye kendi Aile Sağlığı Merkezlerinden eylem yapıyor sesini duyurmaya çalışıyor. Geçen hafta yaptığımız anketlerde Aile hekimlerinden Şubat 2024 ücretlerinden ortalama 8000 lira vergi kesintisi yapıldığını duyurmuş, hükümeti bu haksız adaletsiz kesintilerden vazgeçmesi için ASM önlerinde eylemlerimize devam etmiştik. Maalesef taleplerimize kayıtsız kalan hükümet, enflasyon karşısında daha cebimize girmeden eriyen ücretlerimizden haksızca yüksek vergi kesintisi yapmaktan kaçınmıyor. Çarşamba günleri yaptığımız ‘Vergide adalet istiyoruz!’ eylemlerin altıncısını bu gün gerçekleştiriyoruz. Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilsin. Ücretlerden yapılan vergi kesintileri her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olsun. Talebimizde ısrarlıyız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Şimdilik Aile Sağlığı Merkezlerinde sürdürdüğümüz esas olarak tüm çalışanların ücretlerinden kesilen yüksek vergilere karşı ortak mücadele olanaklarını yaratacağız. Talebimiz karşılanana dek tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde her Çarşamba eylem yapmaya, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi için, verginin adaletli alınması için yürüttüğümüz mücadelede halkımızdan destek bekliyoruz.”