ŞEHİRLER KONUŞULDU

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım eşi Güllühan Yıldırım ile birlikte Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ı ziyaret etti. Mustafa Eldivan ve eşi Meltem Eldivan tarafından karşılanan Yıldırım, ziyaret anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı. Valilik Makamına geçen Vali Yıldırım, misafirperverliği dolayısıyla Vali Eldivan’a teşekkür etti. Bayburt ve Trabzon'un konuşulduğu ziyarette Vali Eldivan, Yıldırım’a nazik ziyaretinden dolayı şükranlarını sunarak, çeşitli hediyeler takdim etti.

ÇUVALCI’YA ANLAMLI HEDİYE

Nokta Atış - 14.05.2024 Nokta Atış - 14.05.2024

Filistin’deki soykırıma dikkat çekmek için KTÜ’de düzenlenen “Mevzu Evrensel, Tepki Bireysel” etkinliğinin ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya “Kudüs’te Kıyam” tablosu hediye edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öncülüğünde, üniversite bünyesindeki öğrenci kulüplerinin de katılımı ile 27 Aralık 2023 tarihinde, Filistin’deki İsrail soykırımına karşı “Mevzu Evrensel, Tepki Bireysel” etkinliği düzenlenmiş, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bu programa katılarak önemli açıklamalarda bulunmuştu. Etkinliğe katılanların büyük çoğunluğunu oluşturan öğrenci ve gençler, programın ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, gençler tarafından Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya “Kudüs’te Kıyam” isimli tablo hediye edildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, hediye için gençlere teşekkür ederek “Hukuksuz savaşın olduğu, masumların katledildiği bir soykırıma sessiz kalmamız mümkün değil!” diyerek yaşanan vahşetin ve insanlık dramının, korkunç boyutlara ulaştığının altını çizdi.

Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son bulurken “Kudüs’te Kıyam” isimli tablo, Rektörlük binasında sergilenmeye başladı.

ASGARİ ÜCRET HAYIRLI OLSUN

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 bin 2 liralık net asgari ücretin hayırlı olmasını diledi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, emek ve alın teriyle çalışan tüm işçiler için yeni asgari ücretin hayırlı olmasını dileyerek, “Gelir vergisi dilimleri de yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücü artırılmalıdır. Bizim gündemimiz her zamanki gibi üretim, yatırım, istihdam ve ihracat olmaya devam edecektir. Ülkemizin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için enflasyonla mücadele kararlı bir şekilde sürmeli, reel sektöre destekler artırılarak devam ettirilmelidir. Yeni asgari ücretin bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Trabzon Şubesi,  Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem'i ziyaret etti. Trabzon TEMAD Yönetim Kurulu Adına Başkan Erdoğan Usta, beraberindeki heyetle göreve yeni başlayan Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem'i makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin konuşan Başkan Usta, “Sayın komutana yeni görevinin hayırlı ve başarılı olmasını diledik.” dedi.