BAKANLIK ALACAKLARINI TAHSİL ETMEYE BAŞLADI

Ticaret Bakanlığı 6,4 milyar TL’lik kamu alacağı için tahsil işlemlerini başlattı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı, iç ve dış ticarette haksız rekabete konu olabilecek fiilleri engellemek, ticaretin güvenle yapılmasını sağlamak, bakanlığın ve hazinenin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla incelemeleri ve soruşturmaları sürdürüyor. Bu kapsamda gümrük, iç ticaret ve dış ticaret konularında tespit edilen usulsüz işlemlere ilişkin 2023 yılında gerçekleştirilen teftiş, inceleme, denetleme ve soruşturmalar kapsamında 2 bin 194 adet rapor düzenlendi. Söz konusu raporlar neticesinde toplam 789 milyon TL ek vergi tahakkuku ve 5,7 milyar TL idari para cezası olmak üzere, toplam 6,4 milyar TL kamu alacağının tahsil işlemlerine başlandı.

ORTAHİSAR KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Trabzon’da Tonya ilçesinin ardından ikinci kez Ortahisar ilçesinde yapılan GES sistemi Şubat ayından sonra enerji üretimine başlayacak. Türkiye’de son yıllarda sayıları giderek artan Güneş Enerji Santralleri (GES) yenilebilir enerji kaynağı olan güneş ile karbondioksit salınımının da önüne geçiyor. Kurulum ve kullanım kolaylığı olmasının yanı sıra çevreyi kirletmemesi ve zararlı atık oluşturmaması gibi özellikleri ile ön plana çıkan güneş enerji santralleri Trabzon’da Tonya ilçesinin ardından Ortahisar ilçesinde enerji üretmeye hazırlanıyor. Geçit Mahallesi’nde hayata geçirilen Güneş Enerjisi Santralinin (GES) panel montajı geçtiğimiz günlerde tamamlanırken, 5 bin 688 panelin bulunduğu GES sistemi ile yılda 3 milyon kilo watt saat enerji üretilmesi planlanıyor. GES sisteminin Şubat ayından itibaren enerji üretmeye başlayacağı öğrenilirken, Ortahisar Belediyesi’nin 2024 yılında kendi enerjisini kendi santraliyle birlikte karşılaması hedefleniyor.

UZUNGÖL DONDU

Türkiye'nin ve Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezleri arasında yer alan Çaykara ilçesi sınırları içindeki Uzungöl, bir haftadır Doğu Karadeniz Bölgesinde etkili olan soğuklar sonrası buz tuttu. Trabzon'a 99, Çaykara ilçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden ise bin 90 metre yükseklikteki Uzungöl, kar yağışı ile birlikte beyaz gelinliğini giydi. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesinin ardından donan Uzungöl, beyaz görüntüsüyle seyrine doyumsuz manzaralar oluştururken, o anlar objektiflere yansıdı.

Nokta Atış - 03.07.2024 Nokta Atış - 03.07.2024

GÜRCÜ KÜLTÜR EVİ TALEBİ

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve yönetim kurulu üyeleri Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nıkoloz Iashvılı’yı makamında ziyaret ederek, hem yeni görevinde başarı dileklerini sundular hem de tanışma fırsatı buldular. Trabzon Artvinliler Derneği olarak Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğu ile her süreçte güzel ve olumlu diyaloglar kurduklarını belirten Külekçi, Başkonsolos Iashvili’ye nazik ve samimi ağırlamasından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. Türkiye ile Gürcistan arasında yaşanan ticari-kültürel ve turizm iş birliğine her zaman katkı sağlamaya hazır olduklarını bu yönde de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Külekçi, Trabzon’da Gürcü Kültür Evi’nin açılmasının şart olduğunu dil getirdi.  Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nıkoloz Iashvıli’de Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı ve üyelerine teşekkür ederek Türkiye-Gürcistan dostluğuna katkı sağlama noktasında sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerinin önemli olduğunu ifade etti.