Nokta Atış - 06.07.2024 Nokta Atış - 06.07.2024

YETERSİZ BULMAK DOĞRU DEĞİLDİR

sı Başkanı Eyyüp Ergan asgari ücreti değerlendirdi. 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin normal bir rakam olduğu, ancak bunun verim ve üretimle desteklenmesi, iş alemine de maliyet noktasında katkı sağlanması gerektiği bildirildi. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, topyekün kalkınmanın, işçinin de, işverenin de çalışma ortamı ve şartlarından memnuniyet duyması ile mümkün olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dünyada da ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntıları hep birlikte göğüsleyerek aşacağız. Ülke olarak üretim ve ihracatımızı artırıp, kalkınma hareketimizi sekteye uğratmamamız gereken bir süreçte belirlenen asgari ücreti çok yetersiz bulmak doğru değildir. Türkiye’nin şartları iyileştikçe bunun çalışana da yarar getireceğini biliyoruz. Bunu hep birlikte verim ve kaliteyi artırarak üretime öncelik vermekle başarabiliriz, başaracağız da.” 

TÜM İNSANLIĞA HUZUR GETİRSİN

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Çuvalcı, “Yükseköğretim Kurumları, insanoğlunun birikimini gelecek nesiller aktaracak bilimsel üretim misyonunu üstlenerek sürecin somut çıktılarını, insanlığın yararına sunmakta ve nitelikli insan gücü yetiştirmektedir. Bizler de KTÜ ailesi olarak şehrimizi ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak hizmetleri milletimize sunmak amacıyla tüm imkânlarımızı seferber ettiğimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için özveriyle çalıştığımız bir yılı daha geride bıraktık. Birlik ve beraberlik ile geçireceğimiz yeni yılın, tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diler; KTÜ ailesi olarak yükseköğretim sürecine katma değer sağlayan tüm mensuplarımıza, hizmetleri ve emekleri adına şükranlarımızı sunarız. 2024 yılının tüm insanlığa; ülkemize, milletimize ve şehrimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diler, yeni yılınızı kutlarım.” dedi.

PERSONEL ALINACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün taşra biriminde görevlendirilmek üzere 29 asistan hava trafik kontrolörü istihdam edilecek. DHMİ'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, adayların 18 Eylül 2022'de yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekiyor. Genel Müdürlükçe duyurulan pozisyonların sayısının 10 katı kadar aday, en yüksek puandan başlamak üzere bilgisayar destekli seçme sınavına veya yazılı sınava çağrılacak. Başvurular, 31 Aralık 2023-28 Ocak 2024 döneminde e-Devlet'te “DHMİ Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” ve “Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden gerçekleştirilecek. Sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak, sınav tarihi, yeri ve saati DHMİ'nin internet sitesinden (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecek. İstihdam edilecek personel, atandıkları iş yerinde en az 4 yıl görev yapmadan isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunamayacak. Bu nedenle adayların, tercih yaparken bu konuya dikkat etmesi gerekiyor. Sınavda başarılı olanlardan 19'u İstanbul'daki, diğerleri de Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Iğdır, Muş, Rize-Artvin, Siirt'teki havalimanlarında görevlendirilecek. İlgilisine duyurmuş olalım.