29 Mart’ta ailesiyle tatil yapan Mesut K., bungalovda jakuzideki kırmızı ışığı fark ederek yaptığı incelemede, ampul görünümlü bir gizli kamera buldu. Şikayet üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bungalovun sahibi Hüseyin K. ile yapım sürecinde yer aldığı belirtilen Tansel S. hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla işlem başlatıldı. Her iki şüpheli de tutuklu olarak yargılanıyor.

Kamera üzerindeki parmak izi Tansel S.’ye ait
Yapılan kriminal incelemede, gizli kameranın üzerinde Tansel S.’nin parmak izine rastlandı. İfade veren Tansel S., inşaat sürecinde bungalova yardım ettiğini belirterek “Kamerayla ilgim yok, nasıl oraya konduğunu bilmiyorum” dedi.

Cep telefonundaki fotoğraf dikkat çekti
Bungalovun sahibi Hüseyin K.’nın cep telefonunda ise kameranın yerleştirilmiş halini gösteren bir fotoğraf bulundu. Fotoğrafın, olayın ortaya çıkmasından 22 gün önce çekildiği belirlendi. Görüntüde kamerayı tutan bir elin de net şekilde yer aldığı ifade edildi. Hüseyin K., söz konusu fotoğrafın telefonunda nasıl bulunduğunu bilmediğini savunurken, elde görünen elin kendisine ait olmadığını öne sürdü. Savcılık ise eldeki anatomik özelliklerin Hüseyin K.'yla benzerlik taşıdığına dikkat çekti. Kesin teşhis için dosyanın Adlî Tıp Kurumu’na gönderileceği bildirildi.

İzmir Karabağlar’da kadına şiddete isyan!
İzmir Karabağlar’da kadına şiddete isyan!
İçeriği Görüntüle

Delil yetersizliği: Kayıt yok ama iz var
Gizli kameraya ait herhangi bir görüntü kaydına ulaşılamasa da, kamera üzerindeki parmak izi ve cep telefonundaki fotoğraf, soruşturmadaki somut delil niteliğini taşıyor. İşletmeye ait sosyal medya hesaplarında, olayın yaşandığı jakuzi, “çift kişilik, göl manzaralı” ifadeleriyle tanıtılmıştı.
Şüpheliler Hüseyin K. ve Tansel S.’nin tutukluluğu sürerken, 18 Nisan’da yapılan tahliye başvuruları mahkeme tarafından reddedildi. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor.

Kaynak: HÜRRİYET