Yüz akımız Avrasya Üniversitesi’nin doğumu çok zor oldu. Gelişmesi, değişmesi, bugünlere gelmesi ise tam bir serüvendi.
Olmaz denileni gerçekleştiren Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Trabzon Çarşı Mahallesi Semerciler çarşısında tencere, çatal, kaşık satarken ben bunu niye hazır alıp satayım der ve Deliklitaş’ta bu işin fabrikasını kurar.
Önüne inanılmaz engeller çıkar. Kolay mı dünya markalarıyla yarışacak ya işi zordur.
Yıldız bürokratlara “Siz ne diyorsunuz, başbakan Turgut Özal iş adamlarını uçağına koyuyor. Gelin dünya piyasalarına açılın, oralardan iş bağlayın diyor. Siz dünya markalarıyla yarışamazsınız diyorsunuz. Böyle bir şey olmaz” diyor.
 ANAP Maçka İlçe Başkanlığı’na kaydını yaptırıyor. Çok geçmeden kendisine gelen ilçe başkanlığı teklifini reddedemiyor ancak “Eski kafalarla siyaset yapmam” diyor.
Türkiye’nin en genç il başkanı Nurettin Eroğlu’nu aday gösteriyor. İl başkanlığına Eroğlu’nu seçtiriyor. 1989 yerel seçimleri gelip çatıyor. Maçka’da CHP güçlü. 1980 öncesi TİP belediye başkanı Harun Önsel (CHP eski il başkanı Güzide Uzun’un babası) belediye başkanlığını kazanınca, Maçka’ya küçük Moskova deniyor. 1984 yerel seçimlerinde Maçka belediyeyi CHP’li Neşet Karahasan ile yeniden kazandı. (sanatçı Volkan Konak dedesi) Karahasan aday olmuyor ve bu sefer CHP ASKF Başkanı Alparslan Özdemir ile seçime giriyor.
İlçe başkanlığından istifa eden Yıldız belediye başkanlığına aday oluyor ve 1989, 1994, 1999 yerel seçimlerinde üst üste 3 kez seçiliyor.
 Kaldırımı, yolu, belediye hizmet binası, başkanın binecek makam arabası ve çöp arabası dahi olmayan Maçka, 15 yılın sonunda modern belediye hizmet binası, modern makine parkı, devlet hastanesi, beş yıldızlı oteli, yüksek okulu, hemşirelik okulu ve hayırsever iş adamlarının yaptığı ilk ve ortaokullar, sağlık ocakları, modern top sahası, nikah salonu ve sosyal tesisleri ile gelişip değişirken, belediye başkanlığını kaybediyor.
Aynı zamanda başkanlığını yürüttüğü Maçka İmar ve Kültür Vakfı yoluyla Maçka’nın ilk dershanesini açıyor ve üniversite açmayı planlıyor. Mütevelli heyeti oluşturarak FKB binalarını kiralıyor, üç yıl kira ödüyor. Maliye Bakanlığı binalara FKB borcuna karşılık el koyuyor.
Başkan Yıldız, üniversiteyi açmakta kararlıdır. İl Özel İdaresi’nin binasını kiralıyor.
Vali merhum Recep Kızılcık siyasi iradenin baskısına dayanamayıp mahkemeye koşuyor. “Siz üniversite kuramazsınız, YÖK müsaade etmedi” dese de hukuk Başkan Yıldız’ı haklı buluyor.
Bu arada Başkan Yıldız DP’nin il başkanı seçiliyor. Muhteşem bir kongre gerçekleştiriyor. İktidar partisinin ödünü koparıyor.
Avrasya Üniversitesi YÖK’ten onay alınca Başkan Yıldız “Ben bir koltukta iki karpuz taşımam” deyip DP il başkanlığını bırakıyor.
İlk olarak kiraladığı Avrasya Üniversitesi rektörlük binasını satın alıyor. Yomra yerleşkesinin yerini Milli Emlak’tan kiralayıp modern bir tesis daha kuruyor. Yetmiyor Türk Telekom Sosyal Tesisleri’ni satın alıyor.
Avrasya Üniversitesi dün yine muhteşem bir mezuniyet töreni vardı. Göğsümüz kabardı, gurur duyduk ve yolun açık olsun.
Avrasya Üniversitesi haklı gururumuzsun.