AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, geçtiğimiz günlerde Akyazı Stadı’nın yanına Şehir Hastanesi yapılacağını açıkladı.
Bu biraz KASTAŞ’ın kapatılarak satılan arazisine adı geçen kuruluşu yeniden açmaya benziyor. İl Özel İdaresi’nin büyük ortakları arasında bulunduğu KASTAŞ, yanlış yönetim yüzünden resmen iflas ediyor, dış menşeli özel bankalar, bırakın KASTAŞ’ın malını mülkünü, Yönetim Kurulu Başkanı Vali Nuri Okutan’ın maaşına dahi haciz koyuyor.
Haciz işlemi için bu şehre gelen banka avukatları gerekli güvenlik yardımı isteyince Vali Okutan elde bulunan tek mülkü olan KASTAŞ arazisini iş adamı Celil Hekimoğlu’na biraz zorlama ile satıyor.
Kapatılan, satılan KASTAŞ’ı kar eden kuruluşlar arasında gösteren İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, il daimi encümeni başkanı, şimdiki İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp, İl Genel Meclisi’nden sermaye artırımı için yetki istiyor.
 Buna şiddetle karşı çıkan AK Parti il genel meclis üyesi Ömer Tosun ve arkadaşları “KASTAŞ battı, bitti. Arazisi bile satıldı, gitti. Siz hala çıkmayan canda ümit vardır diyerek bu milletin parasını batan şirketin ortaklarına dağıtmak istiyorsunuz.  Bu şirket kağıt üzerinde kar etti diyorsunuz. Bırakın malını mülkünü hangi bankada kaç parası var bize gösterir misiniz” deyince iş basına intikal ediyor.
Bu ödeme askıya alınıyor ve Trabzon Büyükşehir statüsüne alınınca İl Özel İdaresi feshediliyor. Şimdi haksız ve hukuksuz olarak bu milletin parasını dağıtmak isteyenler il başkanı ve yardımcıları oluyor. Dağıtmak istemeyenler, beytülmala sahip çıkanlar ise siyasetin dışındalar. İşte siyaset böyle bir şeydir, siyaset ile vefanın ilgisi yoktur.
Gelelim asıl konumuza İl Başkanı Revi önce Şehir Hastanesi nedir, nasıl kurulur, neye göre kurulur, kuruluş kanununda neler var? Bir baksa incelese Şehir Hastanesi Akyazı’ya neden olmaz, net anlar ve böyle bir açıklamaya gerek duymazdı. Şehir hastaneleri yönetmenliğine göre kamu özel ortaklığı ile kurulur.
Bu ortaklık Türk Telekom’un bugünkü yapısına çok benzer. Telekom’un en büyük ortağı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir ancak karışamaz, yalnızca denetler, noksanlarını söyler. Gerekirse cezai işlem uygular. Yarısını T.C. devleti öder ancak karışamaz.
Şehir hastaneleri Kayseri ve İçel’de (Mersin) yapılıyor. Şartnameleri internette var, inşaatları başladı. 29 yıllığına alan firma şehir hastanesini yapacak, içini donatacak tüm doktor, hemşire, güvenlik, temizlik ve idari personel bu firmadan maaş ve sosyal haklarını alacak. Açıkçası sağlık taşeronlaşacak.
Tabi bu arada bu firma isterse talep ederse Yavuz Selim, Ahi Evren ve Fatih Devlet hastanelerini alıp konut yapıp satacak.
İl Başkanı Revi, diğer parti başkanları ve hatta STÖ’ler, sizin Akyazı arazisinde ne işiniz var.
Gidin başka bir yerde bir arazi bulun ve Şehir Hastanesi yapın. Sonuçta özel işletmesiniz, araziyi satın alıp tapu isteyeceksiniz.
 Dolgu alanları Anayasa’nın teminatı altındadır. Tapu olmaz.
Akyazı’nın tapusu yok.
Özel firmaya devredilmez.
Peki nasıl hastane olacak?