Sezercik ya da Ayşecik filmlerinin vazgeçilmezidir mutlu köşk ahalisi. Aşçı, bahçıvan, şoför, uşak, hizmetli köşk sahibiyle el ele verip gönüllerince eğlenirler filmlerde. Bu günlerde buna benzer bir eğlence ise Trabzon ili Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesi’nde yaşanıyor. Bakın anlatayım bu güzel hikâyeyi!


Kentimizin ilk 5 yıldızlı otelinin; yurdun ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak için seferber olması kadar doğal bir durum yok. Onların bu çabası sayesinde kente döviz gelecek, ağırlanan misafirler esnafa yönelecek, iş yapan esnaf yaşadığımız ağır ekonomik şartlara pozitif anlamda göğüs gerecek.

Hikâyemize gelelim biz!

Kente gelen yerli yabancı misafir havalimanında aracını kiraladığı anda başlıyor bizim hikâyemiz. Havalimanından çıkıp harap ve bitap Değirmendere havzasını geçtikten sonra Çömlekçi tüneline varan turistimize navigasyonu Moloz kavşağından U dönüşü yapmasını isteyecek. Çift şeride geçen Gazipaşa Caddesi’ne yaklaşan turist, caddenin haritaya işlenmemesinden dolayı navigasyonunun devam et telkinine uyacak ve soluğu Çömlekçi çıkışı Tanjant yolu virajında alacak. Tanjanttan ilerleyip meydana gelecek ve navigasyon bu sefer turistimizi Hacıkasım’a doğru yollayacak. Ondan sonrasını ben de tahmin edemiyorum.

Bitmedi…

Kente gelen yerli yabancı misafirlerimizi getiren tur otobüsleri önceden bildikleri için Kahramanmaraş Caddesi’ne bir şekilde giriş yapabilse de otelin önüne girebilmek için otel yetkililerini bekleyecek. Otel yetkilisi telefona sarılacak; zabıtayı arayacak, zabıta onu fen işlerine yönlendirecek. Fen işleri çözüm bulamayıp yüklenici firmayı arayacak, yüklenici firma durumu kabul ederse (ki henüz Büyükşehir Belediyesine “Garanti” meselesi yüzünden teslim etmemiş yaptığı işi) proje müdürünü arayacak, proje müdürü saha elemanını arayacak, saha elemanı otel yetkilisini bulacak ve mutlu sona ulaşılacak. Yanlış anlamayın yaşanmış ve tekrar eden hikâyeler bunlar.

Gelelim bu hikâyelerde gökten düşen üç elmayı paylaşmaya çalışanlara!

Trafiğe kapanan ve Agrega denilen malzemeyle kaplanan Kahramanmaraş Caddesi’nin görünüşüne diyeceğimiz yok. Kentimiz için güzel ve gerekli bir adım oldu. Oldu da; kimsenin fikri neden alınmadı? Görünmeyen kaosun yaşandığı cadde de – biz böyle uygun gördük, lojistik toplantıları kime ne yarar sağladı. Halen zabıta arkadaşlarımız Agrega üzerine çıkan bebek arabalarının peşinden koşarken, vinçler ayak açarken, yüklenici firma garanti için direnirken kim bu görünmeyen kaosa dur diyecek!

ORAYA ARABANI ÇEKME!

Atatürk alanının Boztepe cephesi kenarında siyah Audileri park etmiş olarak görürseniz aman kuyruk yapıp siz de park etmeyin. İktidar partisin il başkanı ve yöneticilerinin park alanıdır orası. Siz ceza yersiniz vatandaş!

26 AY OLDU!

İşsizliğin, kentin üzerine getirdiği yüke inat ilerleyen bacasız fabrika turizm, hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı. Vardı bir vekâlet, onu da Under Party yedi! Cılız olsa da Trabzon milletvekillerinin sesini duyuyoruz ama sonuç yok, yine yok.

ONLARI DA ANLAMAK ZOR!

İl başkanı olacak üyesine gitmez, belediye başkanı adayı olacak üyesine gitmez, milletvekili olacak üyesine gitmez; alır bohçalarını giderler genel merkezlerine. Önceden sövüp saydıklarının ellerini öperler, fotoğraflar çekilirler. Bir patavatsızlık, bir kendini bilmezlik!